Parę pytań do profesjonalistów

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Parę pytań do profesjonalistów

Postprzez lumix26 » 12 maja 2013, 17:21

Nic nie pomaga a tym bardziej już łeb jest spierniczony od okręcania :evil:
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez Elektroservice » 12 maja 2013, 17:57

Użyj młotka :)
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez bartek380V » 12 maja 2013, 18:26

Dobierz sie do kostki, np pilką do żelaza ,tak aby delikatnie pozbyc sie górnej czesci izolacji kostki . Jesli juz bedziesz miał oba łebki srubek widoczne tak aby muc je odekrecic kombinerkami to juz nie widze problemu.
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
bartek380V

Zdjęcia: 4

Postprzez Elektroservice » 12 maja 2013, 18:33

Bartek, Twój sposób oznacza zniszczenie kostki bezpowrotne.
Lumix, weź płaski śrubokręt dopasowany jaknajlepiej do śrubki statecznika i uderz w ten śrubokręt młotkiem (z wyczuciem, bez przesady). Śruba na 99% odpuści i da się kulturalnie wykręcić :D
Elektroservice

Postprzez lumix26 » 12 maja 2013, 18:34

O to nie jest głupi pomysł zetnę piłką precyzyjną a później skleję po odkręceniu - dzięki :)
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Postprzez Elektroservice » 12 maja 2013, 18:41

To jest bardzo głupi sposób. Wierz mi, że zostaną na kostce ślady, wyłupie Ci się kawałeczek i już lipa. Zrób tak jak pisałem - odkręcałem w ten sposób śrubki różnych średnic i nigdy ten sposób mnie nie zawiódł. Dopasowany śrubokręt, uderz kilka razy z wyczuciem młotkiem a następnie napierając na śrubokręt od góry odkręć je. Musi się udać.
Elektroservice

Postprzez lumix26 » 12 maja 2013, 19:08

No dobra zrobiłem tak jak mówił Elektroservice i udało się wykręcić śrubki dzięki :)
lumix26

Postprzez Lampka » 12 maja 2013, 20:21

Ale antyk ten statecznik :) Fajnie, że udało Ci się go zdobyć.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Lampka

Zdjęcia: 14

Postprzez bartek380V » 13 maja 2013, 16:42

lumix26 napisał(a):No dobra zrobiłem tak jak mówił Elektroservice i udało się wykręcić śrubki dzięki :)

Ja kiedys miałem taki statecznik który miał kostke która nie miała styku z ,,reszta swiata,, musiałem rozebrac kostkę niszcząc ją . Pozniej dorobiłem reszte i statecznik uratowany.
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
bartek380V

Zdjęcia: 4

Postprzez ousd » 17 maja 2013, 19:14

PILNE! Jak wykręcić żarówkę która przykleiła się do oprawki? U mnie na działce przepaliła się żarówka która była wkręcona 20 lat temu. Przez te czas przykleiła się do oprawki :evil: Ma ktoś pomysł jak wykręcić taką żarówkę bez rozbijania? Tam światło jest potrzebne bo to przedpokój, mam nawet nowego kompakta Piła 20w do wkręcenia.
PS. Niestety mogę odpowiedzieć później, bo Telekomuna znowu coś skonociła z Neozdradą i nie mam dostępu do neta, łączę się przez mobilny ojca :m
ousd

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic