Wydaje mi się, że ta ORZ-1 niedługo spadnie. Jak się przypatrzycie to zobaczycie jak się wysuneła obudowa z części nośnej.
Wie ktoś dlaczego robi się skrętke z przewodu zasilającego oprawę???? Czy chodzi o coś w rodzaju zapasu przewodu??
swietlik napisał(a):Fotka super.
Wydaje mi się, że ta ORZ-1 niedługo spadnie. Jak się przypatrzycie to zobaczycie jak się wysuneła obudowa z części nośnej.
Wie ktoś dlaczego robi się skrętke z przewodu zasilającego oprawę???? Czy chodzi o coś w rodzaju zapasu przewodu??
CDM napisał(a):swietlik napisał(a):Fotka super.
Dokładnie, chodzi tu o zapas przewodu, jest to estetyczny sposób i dosc powszechny, ale nie jest bez wad, ponieważ bardzo długa sprężynka ma juz swoją masę i przy podmuchach wiatru, (gdy nie jest do czegos przymocowana) wskutek dużych dragań powoduje łamanie się przewodów przy zaciskach na linii, lub przy gnieździe BNU (zabezpieczeniu)
mateusz napisał(a):A kto był producentem oprawy ORZ-1 ? czyżby MESKO a może giżyckie zakłady produkcji oświetlenia Wilkasy , tak samo jak OBs.
mateusz napisał(a):Ta oprawa z Wałbrzycha świeci? według mnie to gdzieś na 19 % świeci.... Takie oprawy były chyba też robione na zwykłą żarówkę. Zakłady Wilkasy jeszcze istnieją ?
OURW napisał(a): Pomalowałem ją minią, bo oryginalnie to była zardzewiała, a po oczyszczeniu też nie wyglądała ciekawie
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość