mateusz napisał(a):Witam
Mam takie pytanie, dość nietypowe może. Mianowicie kilka lat temu malowałem pokój i po malowaniu w miejscach, gdzie idą przewody pojawiły się takie jakby ciemne paski - wyraźnie się to odznacza, może linie te nie są idealnie ciągłe ale w prawie każdym miejscu widać, gdzie idą przewody pod tynkiem. Dodam, że przed malowaniem nie było tego widać wcale a ślady te nie zniknęły do dzisiajAni wcześniej ani później przy malowaniu nic podobnego mi się nie zdarzyło.. Co może być tego przyczyną ?
Michal napisał(a):Wracając do tematu strychu oświetlonego świetlówkami-moim zdaniem bezsens,szkoda kasy na taką" modernizację".Ja mam u siebie zamontowane podobne oprawy ze zwykłymi żarówkami 60W - sprawdzają się bardzo dobrze- głównie w miejscach rzadko uczęszczanych gdzie z oświetlenia korzysta się sporadycznie.
Co do pytania Mateusza takie ślady mogą występować w przypadku mocowania przewodów na klej z pistoletu na gorąco a na to tynków gipsowych maszynowych
Elektroservice napisał(a):Michal napisał(a):Wracając do tematu strychu oświetlonego świetlówkami-moim zdaniem bezsens,szkoda kasy na taką" modernizację".Ja mam u siebie zamontowane podobne oprawy ze zwykłymi żarówkami 60W - sprawdzają się bardzo dobrze- głównie w miejscach rzadko uczęszczanych gdzie z oświetlenia korzysta się sporadycznie.
Co do pytania Mateusza takie ślady mogą występować w przypadku mocowania przewodów na klej z pistoletu na gorąco a na to tynków gipsowych maszynowych
Akurat miałem na stanie te hermetyki wraz z świetlówkami więc zamontowałem
Pozatym czasami jednak jest tam potrzebne dość porządne oświetlenie
Powrót do Domowe instalacje elektroenergetyczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości