Jak byłem w Grecji w 2007 roku, na wakacjach, to w bardzo wielu miejscach na ulicach i nie tylko, wkręcone były SLki do opraw. Bardzo wiele widywałem właśnie takich OB-podobnych opraw, dokładnie identycznie jak na zdjęciach wklejanych na wcześniejszej stronie, z powkręcanymi w nie albo współczesnymi elektronicznymi modelami SL, produkowanymi przez Philipsa, albo SLkami o średnicy takiej, jak magnetyczne SL (64 mm średnicy), zarówno w wersji elektronicznej (z rurkami 3U pod kloszem), jak i w wersji magnetycznej. Miejscami, w tych OB-podobnych oprawach, widziałem wkręcone także MIXy, albo zwykłe żarówki.
W miasteczku, gdzie byłem wówczas na wakacjach (Leptokaria), na głównym placu, w części opraw (takich stylizowanych parkowych) wkręcone były SL Prismatic, z dławikiem (z których gdzieś 90% już nie świeciła), podobne były na przystanku dworca kolejowego, natomiast na drugiej części placu, w takich samych oprawach, znajdowały się LRF (pamiętam, jak zdziwiłem się wtedy, że jedna rtęciówka z gołym jarznikiem i rozbitym kloszem, nadal świeciła). Na głównej ulicy natomiast, w chyba takich samych oprawach, znajdowały się współczesne kompakty 4U, chyba 30w lub 40w, w chłodnobiałej barwie
Tam, to przydałoby się mieć znajomości w energetyce... Tyle fajnych kompaktów bym odzyskał