Humor

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Humor

Postprzez famabud » 1 lipca 2013, 10:30

Trochę ześwirował. :D
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez Kwazor » 2 lipca 2013, 20:01

Raczej dozymetr .... bo dzinwe to że odstawiony od lampy dalej liczy jak walniety....
Dbajmy o świetlówki kompaktowe - Tylko zapłon na gorąco !
Kwazor

Zdjęcia: 343

Postprzez Elektroservice » 2 lipca 2013, 22:14

Film to mała prowokacja, zrobiony jak mi się dozymetr spasztecił :)
Teraz po naprawie działa OK, przykładowy pomiar poniżej:

Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez Whites86 » 3 lipca 2013, 19:20

cobyło w nim uwalone ?
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Elektroservice » 3 lipca 2013, 23:25

Whites86 napisał(a):cobyło w nim uwalone ?

Nie mam pojęcia :( Naprawa polegała na zrobieniu z 2 dozymtrów jednego sprawnego :)
Dorwałem okazyjnie Biełłę z rozlanym wyświetlaczem, bez włącznika, bez przycisku reset (samego plastiku), z dość zniszczoną obudową ale za to sprawną i dzięki temu mam w końcu sprawny dozymetr :) Wystarczyło z tego mojego niesprawnego wziąć obudowę, wyświetlacz, włącznik, plastik przycisku reset i dozymetr działa :) Dodatkowo wyregulowałem czas pomiaru na 40 sekund (przed regulacją było około 32 sek) więc wyniki pomiarów na pewno mam dobre :mrgreen:
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Industrial Safety

Postprzez MercuryFenix » 4 lipca 2013, 14:01

Pasja czyni nas wyjątkowymi
MercuryFenix

Zdjęcia: 16

Postprzez MRP200 » 5 lipca 2013, 10:03

MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez MercuryFenix » 5 lipca 2013, 11:05

MRP200 napisał(a):To może coś w wojska.
http://www.youtube.com/watch?v=VY08as3_XGU

Tak, z tym pierwszym było coś o "IRENE" (Misja wojsk Delta Force, przechwytujących dwóch doradców Aidida.) Chociaż... Co mieli robic Ci zagubieni ludzie :mrgreen: (Nie, to nie jest obraza ;) ). Te akcje z pchającym się oddziałem do Toi Toi przypomina mi w dużej mierze moją szkołę. :roll: :P. żołnierz który otwierał drzwi z double kick'a To nie była akurat wpadka, (zwykły "Partyzant" byłby za słaby) :P gdyż drzwi prawdopodobnie były dośc potężne. co nie zmienia faktu że akurat to było śmieszne. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=zc9gjrMoqxE a tu zdarzenia z trochę uboższej armii(o ile armią można to nazwac ;) ) , niż te z wojsk amerykańskich.
Pasja czyni nas wyjątkowymi
MercuryFenix

Zdjęcia: 16

Postprzez MRP200 » 6 lipca 2013, 23:20

Z czasów odbywania zasadniczej służby wojskowej pamiętam takie zdarzenie. Miałem wtedy służbę na bramie wjazdowej, a akurat wtedy sporo "wojska" miało strzelanie. Strzelnica była na tyle blisko jednostki, że wyraźnie było słychać odgłosy strzelania. A strzelało się z KBK AK, czyli tzw. Kałacha. Przy strzelaniu do celu strzela się wyłącznie ogniem pojedynczym, mając w magazynku 5 nabojów. Z daleka słychać to było jako pojedyncze bum, bum, bum. Ale w pewnym momencie usłyszeliśmy charakterystyczne "trrryt". Któryś z żołnierzy źle przestawił dźwignię bezpiecznika (na ogień ciągły). Współczuję temu żołnierzowi, bo pewnie do końca strzelania musiał być w masce przeciwgazowej.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez Whites86 » 6 lipca 2013, 23:22

MRP200 napisał(a):Z czasów odbywania zasadniczej służby wojskowej pamiętam takie zdarzenie. Miałem wtedy służbę na bramie wjazdowej, a akurat wtedy sporo "wojska" miało strzelanie. Strzelnica była na tyle blisko jednostki, że wyraźnie było słychać odgłosy strzelania. A strzelało się z KBK AK, czyli tzw. Kałacha. Przy strzelaniu do celu strzela się wyłącznie ogniem pojedynczym, mając w magazynku 5 nabojów. Z daleka słychać to było jako pojedyncze bum, bum, bum. Ale w pewnym momencie usłyszeliśmy charakterystyczne "trrryt". Któryś z żołnierzy źle przestawił dźwignię bezpiecznika (na ogień ciągły). Współczuję temu żołnierzowi, bo pewnie do końca strzelania musiał być w masce przeciwgazowej.

czemu musial być w masce ?
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic