rteciowka94a napisał(a):U mnie jak wkręciłem żarowo rtęciową do oprawy ściennej to wywaliło korki a lampa uległa uszkodzeniu. Uważaj więc przy wkręcaniu. Słyszałem, że niektóre lampy są przystosowane tylko do wkręcania trzonkiem do góry. Ja o tym nie wiedziałem...i zepsułem lampę(Helios 160W).
lumix26 napisał(a):rteciowka94a napisał(a):U mnie jak wkręciłem żarowo rtęciową do oprawy ściennej to wywaliło korki a lampa uległa uszkodzeniu. Uważaj więc przy wkręcaniu. Słyszałem, że niektóre lampy są przystosowane tylko do wkręcania trzonkiem do góry. Ja o tym nie wiedziałem...i zepsułem lampę(Helios 160W).
Mógłbyś zapodać fotkę tej uszkodzonej lampy bo jakoś nie wierzę by MIX w dowolnym położeniu wywalał bezpieczniki prędzej byłby to zwykły LRF
A tak po za tym witamy na forum
rteciowka94a napisał(a):Odpalałem lampę pierwszy raz. Zaświeciła się na chwilę i zgasła. Szkło pokrył biały nalot (podejrzewam, że to jakieś opary). Jarznik rzeczywiście pęknięty. Żarnik cały.
Powrót do Wysokoprężne lampy wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość