OURW napisał(a):Najpierw ORZ6 miały dolną klapę stalową wypukłą (w miejscu, nad którym jest kondensator), później (pewnie gdzieś po roku 1970) klapa była płaska, ale dalej stalowa (zawsze myślałem, że te płaskie to już aluminium). Ostatnia wersja - dolna klapa płaska - była już cała z aluminium. Składaków stalowo-aluminiowych chyba nie produkowano.
Wiem też, że dolna klapa była mocowana do górnej (na "czubku" oprawy) za pomocą zawiasu (to chyba we wcześniejszych wersjach) albo takiego haczyka z kawałka płaskiej blachy. W każdym razie w stalowych ORZtach widziałem tylko mocowanie na zawias.
neon44 napisał(a):OURW napisał(a):Najpierw ORZ6 miały dolną klapę stalową wypukłą (w miejscu, nad którym jest kondensator), później (pewnie gdzieś po roku 1970) klapa była płaska, ale dalej stalowa (zawsze myślałem, że te płaskie to już aluminium). Ostatnia wersja - dolna klapa płaska - była już cała z aluminium. Składaków stalowo-aluminiowych chyba nie produkowano.
Wiem też, że dolna klapa była mocowana do górnej (na "czubku" oprawy) za pomocą zawiasu (to chyba we wcześniejszych wersjach) albo takiego haczyka z kawałka płaskiej blachy. W każdym razie w stalowych ORZtach widziałem tylko mocowanie na zawias.
neon44 14 lutego 2008, 22:58
łyżeczki
.... na przykładPaweł napisał(a):Mesko mogła je zmodyfikować, dorobić klosz i zrobić wersję na sodówki![]()
Mesko mogła je zmodyfikować, dorobić klosz i zrobić wersję na sodówki![]()
.... na przykład
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości