Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Postprzez Lampka » 8 sierpnia 2013, 17:01

Ponoć lepiej nie schładzać o więcej, niż 10 stopni ;) Można się przeziębić.
A ja lubię takie upały (no, może nie do przesady), a przynajmniej, jak jest powyżej 25 stopni, to lubię. Niemniej rozumiem tych, którzy np. muszą pracować w tym gorącu na dworze.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Lampka

Zdjęcia: 14

Postprzez JeD » 8 sierpnia 2013, 18:50

Chętnie bym Ci zabrał tą maszynę :D, jest godzina 20 a jest 30,2C. :( u mnie w pokoju koło 26-27C, było 30...
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez MercuryFenix » 8 sierpnia 2013, 20:56

XXXJeDXXXX napisał(a):Chętnie bym Ci zabrał tą maszynę :D, jest godzina 20 a jest 30,2C. :( u mnie w pokoju koło 26-27C, było 30...

Wentylator, zakryte roletami okna itd. też dają rade ;) Tymbardziej że mieszkam na samej górze bloku, czyli dużo cieplej, do tego mam "słoneczne" pokoje. Więc tak wesoło nie jest, ale jak wspominałem nie wspuszcac do domu słońca, i chłodzic pokój wentylatorem lub klimą :arrow: Whites zazdroszczę :mrgreen:. Nie lubię takich temperatur, na boisku parzy mnie murawa, przez buty, na grubej podeszwie, jazda na rowerze całkowicie odpada, jedynie wieczorami. Baseny są przepełnione, jedyne co można pożytecznego zrobic w lato, to wziąśc zimną kąpiel, lub chłodzic się napojami.. tu znów odsyłam do :arrow: Whites :mrgreen:
Pasja czyni nas wyjątkowymi
MercuryFenix

Zdjęcia: 16

Postprzez lgboguszewski » 8 sierpnia 2013, 21:13

Ja mam w pokoju 29, ale wchodząc z mieszkania gzie drzwi od balkonu są otwarte 24h, to jak bym wchodził do lodówki, więc wolę nie wiedzieć ile jest w mieszkaniu. Do gotowania używam maszynki elektrycznej turystycznej, bo gaz odpalić to zbrodnia na samym sobie :?
lgboguszewski

Zdjęcia: 0

Postprzez JeD » 9 sierpnia 2013, 23:19

Wentylator nie schładza serio temperatury tylko daje ulgę i rozrusza ruchy powietrza dlatego jest uczucie zimna. Dziś 33C w cieniu, aktualnie 22C i o dziwo parno nie jest, silny wiatr jest. Nie zanosi się na burzę, choć na horyzoncie pojawiają się błyski, są jednak one coraz bardziej dalekie, czekam na 15C i przynajmniej 3 dni deszczu ściółka leśna i hydrologia w większości kraju jest w stanie KRYTYCZNYM ! Burze na długo nie pomogą bo owszem jest to opad ale krótkotrwały, co ta ziemia z tego przyjmie...
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Postprzez lumix26 » 10 sierpnia 2013, 16:34

XXXJeDXXXX napisał(a):... Nie zanosi się na burzę, choć na horyzoncie pojawiają się błyski, są jednak one coraz bardziej dalekie, czekam na 15C i przynajmniej 3 dni deszczu ściółka leśna i hydrologia w większości kraju jest w stanie KRYTYCZNYM ! Burze na długo nie pomogą bo owszem jest to opad ale krótkotrwały, co ta ziemia z tego przyjmie...

To racja czekam na większe opady deszczu mogą być nawet kilkudniowe tak by pojawiły sie grzybki w lesie uwielbiam grzybobranie :D
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez Whites86 » 10 sierpnia 2013, 16:38

lumix26 napisał(a):
XXXJeDXXXX napisał(a):... Nie zanosi się na burzę, choć na horyzoncie pojawiają się błyski, są jednak one coraz bardziej dalekie, czekam na 15C i przynajmniej 3 dni deszczu ściółka leśna i hydrologia w większości kraju jest w stanie KRYTYCZNYM ! Burze na długo nie pomogą bo owszem jest to opad ale krótkotrwały, co ta ziemia z tego przyjmie...

To racja czekam na większe opady deszczu mogą być nawet kilkudniowe tak by pojawiły sie grzybki w lesie uwielbiam grzybobranie :D

tylko żeby nie padalo w dni robocze :P
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez famabud » 12 sierpnia 2013, 11:03

Będąc w Kodniu przez tydzień panowały straszne upały, po skoszeniu trawy, reszta po prostu uschła i zrobiła się żółta. Zraszacz niewiele co dawał. A i drzewa zaczęły zrzucać liście. Taka susza była.
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez slaweklampy » 12 sierpnia 2013, 11:52

Wczoraj i dziś wieje po raz kolejny silny wiatr.
Spieszmy się zbierać stare lampy i radia, tak szybko odchodzą.
slaweklampy

Zdjęcia: 1766

Postprzez JeD » 12 sierpnia 2013, 12:16

slaweklampy napisał(a):Wczoraj i dziś wieje po raz kolejny silny wiatr.

I co Ci Sławku ten wiatr zrobi ? :)
#lubie_sode
JeD

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic