Tak, jeszcze nawet za czasu napisu na szkle (drukowanego nie koło trzonka, tylko na balonie lampy, jak w np. Osramach), produkowano lampy z napisem że są z DDR. Te z napisem wybitym na trzonku, są starsze.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Trochę nowości Duluxstar Nano Twist na GU10 barwa 825, zapłon ciepły Duluxstar Classic B zapłon ciepły i Micro Twist niestety na zimno Philips LED 2W tylko 37lm, więc raczej jako dodatek barwa 827
Micro twisty odpalają na zimno. Są produkowane od października 2009 roku w tej wersji. Mogłeś uchwycić kod produkcji, w sumie niewiele ci brakło na fotce
Mała ledówka fabrycznie wkręcona w panelu sterowania lodówki Electrolux, ale że babci różnicy nie robi to podmieniłem jej na zwykła żarówkę a tą wziąłem do kolekcji Porównanie z Ante 11W Po wyłączeniu jeszcze chwilkę świeci, czyli ma jakiś lepszy elektrolityczny kondensator Informacje na stronie producenta http://xmhlec.manufacturer.globalsources.com/si/6008800677984/pdtl/E14-LED/1053456943/LED-Bulb.htm
famabud napisał(a):Tego kompakta tam nie zostawiłeś? Bo to kretynizm by był. W ogóle po co LED w lodówce, skoro w ciągu dnia lodówkę otwiera się maks na minutę.
Lampy ze zdjęć siedziały w mojej oprawie Polam-Pułtusk. A to że LED w lodówce, widocznie uznali to za bardziej "żywotne" (choć wiemy jak to bywa z dzisiejszą jakością wszystkiego )
W sumie wygląda na całkiem niezłą. U mnie w domu w lodówce też są ledy, w dziennej barwie, które póki co działają od 3 lat i całkiem dobrze się tu sprawują. Z tym, że są wbudowane chyba na stałe. Jak się przepalą, to przerobię na kompakty