neon44 napisał(a):Whites86 napisał(a):neon44 napisał(a):a ja na Boyen![]()
![]()
![]()
Co ty masz do Boyenów![]()
Są tak samo obłe jak łyżki a odbłyśnik świetnie zaprojektowany. Całość dopełnia klosz.
niesa tak samo obłe

![]()
![]()
Są tak samo obłe jak łyżki a odbłyśnik świetnie zaprojektowany. Całość dopełnia klosz.
![]()
![]()
neon44 napisał(a):Nie sądzę aby kiedykolwiek masowo stosowano lampy metalohalogenkowe na drogach tranzytowych wszelkich kategorii. Przegrywaja one skutecznością świetlną z sodówkami.
famabud napisał(a):Z LED też w tej kwestii nie jest pięknie, a i tak stosują.![]()
Stosują, bo przynajmniej jest te kilkanaście wattów mniej na punkcie świetlnym. Może będą stosować powszechniej jak technologia LED się rozwinie.
famabud napisał(a):Stosują, bo przynajmniej jest te kilkanaście wattów mniej na punkcie świetlnym. Może będą stosować powszechniej jak technologia LED się rozwinie.
Póki co większość lamp MH ma wyższą skuteczność świetlną od Diod.
neon44 napisał(a):famabud napisał(a):Stosują, bo przynajmniej jest te kilkanaście wattów mniej na punkcie świetlnym. Może będą stosować powszechniej jak technologia LED się rozwinie.
Tak, ale w zestawieniu z sodą przegrywają. Bo niby czemu płacić za mniejszą skuteczność świetlną 60 zł więcej? Dla białego światła
neon44 napisał(a):famabud napisał(a):Stosują, bo przynajmniej jest te kilkanaście wattów mniej na punkcie świetlnym. Może będą stosować powszechniej jak technologia LED się rozwinie.
Tak, ale w zestawieniu z sodą przegrywają. Bo niby czemu płacić za mniejszą skuteczność świetlną 60 zł więcej? Dla białego światła
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość