Elektroservice napisał(a):A mnie się tak nie wydaje - spójrz na "źródło światła"
Gdyby tam był wkręcony MIX to by była nadzieja że to świeci, ale nigdy w życiu nie tak jak jest teraz
XXXJeDXXXX napisał(a):Elektroservice napisał(a):A mnie się tak nie wydaje - spójrz na "źródło światła"
Gdyby tam był wkręcony MIX to by była nadzieja że to świeci, ale nigdy w życiu nie tak jak jest teraz
No ja tam spotykam obs z żarówkami co ryrają w jednej wsi, lecz już jedna żarówka się ostała, resztę zmieniono na mix-y.
slaweklampy napisał(a):Jedyną zaletą żarówek w porównaniu do lamp wyładowczych była niska cena. Oprawy żarowe były mocowane jak najbliżej słupa, ściany, co umożliwiało wymianę źródła światła ze zwykłej drabiny. Obniżało to koszty konserwacji oświetlenia.
trojmiejski napisał(a):Foty by się przydały zdecydowanie. Co do stosowanych źródeł światła, chociaż uważam, że w oprawach powinny być lampy pod jakie oprawy oryginalnie projektowano, to w przypadku żarówkowców zdecydowanie jestem za wkręcaniem MIXów, ewentualnie kompaktów o mocy powyżej 100W.
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości