Zdecydowanie nie. Kratka jak wygląda tak wygląda ale przede wszystkim nie powoduje efektu celi bo na boki rozprasza równomiernie światło. Efekt jest więc taki że pod oprawą jest jasno tak jak pod rastrem ale dodatkowo pomieszczenie jest także równo oświetlone co w przypadku dzisiejszych rastrów nie ma miejsca a światło jest tracone w metalowej puszce lub częściowo odbijane przez odbłyśniki ale to nie zawsze. Dzisiejsze wszędobylskie ohydne rastry moim zdaniem mało gdzie się nadają a stosowane są nagminnie wszędzie i wyglądają znacznie gorzej niż ta kratka...
z takimi rurami tę oprawę dostałem, jedna wygląda na całkowicie nową, po włączeniu wydawało mi się,że odpala po raz pierwszy. Niestety, nie założę jej w żadnym eksponowanym miejscu, raster jest pożółkły, pewnie skończy się na tym,że zdejmę raster całkowicie i powieszę ją w piwnicy... Nie dodałem jeszcze,że jedyny zapłonnik, z jakim otrzymałem te oprawe to był TELAM!XXXJeDXXXX napisał(a):Bardzo się cieszę że są w niej T12. !
CDM napisał(a):z takimi rurami tę oprawę dostałem, jedna wygląda na całkowicie nową, po włączeniu wydawało mi się,że odpala po raz pierwszy. Niestety, nie założę jej w żadnym eksponowanym miejscu, raster jest pożółkły, pewnie skończy się na tym,że zdejmę raster całkowicie i powieszę ją w piwnicy... Nie dodałem jeszcze,że jedyny zapłonnik, z jakim otrzymałem te oprawe to był TELAM!XXXJeDXXXX napisał(a):Bardzo się cieszę że są w niej T12. !
Niestety, nie mam , ale na pewno będzie z niej jeszcze pociechaXXXJeDXXXX napisał(a):CDM napisał(a):z takimi rurami tę oprawę dostałem, jedna wygląda na całkowicie nową, po włączeniu wydawało mi się,że odpala po raz pierwszy. Niestety, nie założę jej w żadnym eksponowanym miejscu, raster jest pożółkły, pewnie skończy się na tym,że zdejmę raster całkowicie i powieszę ją w piwnicy... Nie dodałem jeszcze,że jedyny zapłonnik, z jakim otrzymałem te oprawe to był TELAM!XXXJeDXXXX napisał(a):Bardzo się cieszę że są w niej T12. !
Ale mam nadzieję że u siebie w piwnicy
Elektroservice napisał(a):Famabud, trochę przesadzasz z tym mocnym tłumieniem światła. Robiłem próby i wielkiej różnicy nie ma, jest ledwo zauważalna. Druga sprawa to taka, że tych kratek były 2 różne wersje - jedna była z plastiku prawie nieprzepuszczającego światła, natomiast druga z mlecznego ale jednak przepuszczającego sporo światła plastiku i właśnie tą drugą wersję mam u siebie.
Powrót do Klasyczne oprawy oświetleniowe wewnętrzne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości