Sellenium miażdy ledę...pojedź na obwodnicę Lublina do Kurowa Zachodniego, wyplujesz słowa
Nic dziwnego, na ekspresówce dali pewnie 250W, a przecież Ledy są maks. 150W. Seleniumy o których mówił Robert pewnie mają też małą moc, mniejszą od Led.
Sellenium miażdy ledę...pojedź na obwodnicę Lublina do Kurowa Zachodniego, wyplujesz słowa
famabud napisał(a):W Seleniumach można również regulować odbłyśnik, a nie tylko kąt nachylenia oprawy. Może gdyby to wszystko to wyregulować byłoby lepiej. Faktem jest, że Selenium ma stosunkowo wąski rozsył światła na boki w porównaniu z np. SGS203.Sellenium miażdy ledę...pojedź na obwodnicę Lublina do Kurowa Zachodniego, wyplujesz słowa
Nic dziwnego, na ekspresówce dali pewnie 250W, a przecież Ledy są maks. 150W. Seleniumy o których mówił Robert pewnie mają też małą moc, mniejszą od Led.
XXXJeDXXXX napisał(a):famabud napisał(a):W Seleniumach można również regulować odbłyśnik, a nie tylko kąt nachylenia oprawy. Może gdyby to wszystko to wyregulować byłoby lepiej. Faktem jest, że Selenium ma stosunkowo wąski rozsył światła na boki w porównaniu z np. SGS203.Sellenium miażdy ledę...pojedź na obwodnicę Lublina do Kurowa Zachodniego, wyplujesz słowa
Twierdzisz że leda jest lepsza od SGP ?
famabud napisał(a):A skąd wiesz np. jak świeci Leda z odbłyśnikiem tłoczonym? Może lepiej od Seleniuma? Ja tego nie wiem, ale porównywanie opraw i różnej mocy w dwóch zupełnie różnych miejscach nie jest wiarygodne.
XXXJeDXXXX napisał(a):famabud napisał(a):A skąd wiesz np. jak świeci Leda z odbłyśnikiem tłoczonym? Może lepiej od Seleniuma? Ja tego nie wiem, ale porównywanie opraw i różnej mocy w dwóch zupełnie różnych miejscach nie jest wiarygodne.
Porównywanie oprawy która ma 5% tylko tej wersji w kraju też nie jest racjonalne...
famabud napisał(a):XXXJeDXXXX napisał(a):famabud napisał(a):A skąd wiesz np. jak świeci Leda z odbłyśnikiem tłoczonym? Może lepiej od Seleniuma? Ja tego nie wiem, ale porównywanie opraw i różnej mocy w dwóch zupełnie różnych miejscach nie jest wiarygodne.
Porównywanie oprawy która ma 5% tylko tej wersji w kraju też nie jest racjonalne...
Leda z "wytłaczanką" od "tradycyjnej" Ledy poza odbłyśnikiem niczym się nie różni, a za to ma inną optykę, którą chcemy porównać z Seleniumem.
famabud napisał(a):A co to ma do rzeczy?
famabud napisał(a):Trzeba by było na jednej ulicy powiesić ze 20 Seleniumów np. 150W i dalej 20 Led tej samej mocy i porównać.
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości