Tak, wysięgniki piękne, ale leda jest dla nich zbyt "korpulentna". Tu coś długiego, smukłego by się nadało. Pierwotnie mogły tam wisieć OUSFy. Dobrze by tam pasowała ORZ 9, jest długa i smukła, idealna do tych słupów. Z dzisiejszych opraw nie wiem co by mogło pasować... dzisiaj wszystko jakieś takie kadłubowate, krótkie robią

A leda może najpiękniejsza nie jest, ale neutralnie, nieinwazyjnie dla krajobrazu wychodzi na tak zgiętych i nachylonych wysięgnikach jak na 4 fotce licząc od dołu, albo jak ten duet na tle kwiata. Tylko na pierwszej z dwóch wspomnianych fot słupy są za wysokie, powinny być najwyżej ŻN 10, a tu chyba są 12-tki. Na tak wysokim to dwulampowce typu ORZ 3, ORZ 9, OUR 2250 mogą jakoś wyglądać, ale nie taka krótka oprawa.
Ogólnie to miasto dość nudne oświetleniowo (pod względem oświetlenia ulic, pomijam prywatne tereny), jedyny wyjątek to Mazowiecka i pomniejsze uliczki z kwadratówkami, ale za to nadrabia architekturą - bardzo mi się tam spodobało, zestaw dla mnie idealny: kamienice, drewniaki i stare XIX-wieczne fabryki, raj dla mnie !

Można tam nawet znaleźć miejsca, gdzie nie ma nic powojennego - rzecz niemal niemożliwa do spotkania u mnie.