oskard napisał(a):Zaraz zaraz... tak się przyglądam i coś skojarzyłem - czy wszystkie oprawy OUR 125 bez ukośnie ściętego "ogona" są krakowskie? Bo wiele ich kojarzę z Warszawy, często były wymieszane z tymi ukośnymi. Zawsze mi się wydawało, że są to wcześniejsze wersje tych z Mesko, czy więc one z Mesko nie pochodziły? Czy może było tak, że i Mesko i CWEER robiły w jednym czasie identyczne? Bo przecież korpusy CWEER chyba sprowadzał gotowe ze Skarżyska, nie?
Utilizer napisał(a):http://fotki.lighting-gallery.pl/images ... 38079.jpeg
Luk napisał(a):Fantastyczne zdjęcia! OUR-125 jest przecież bardzo ładną oprawą. Nie wiem, co od niej chcecie To że świeci kiepsko? A czy wszystkie oprawy muszą świecić idealnie?
Może taka ORZ6/7 świeci lepiej, ale jak dla mnie łyżka nie jest tak ładna jak OUR-125. No i nie posiada klosza (oprócz tych łyżek z Nowego Sącza) a klosze w oprawach są istotnym elementem.
Whites86 napisał(a):co jest w niej niby ładnego ? OUR 125 to najbrzydsza ze wszystkich klasyków
Whites86 napisał(a):niepasuje prawie do zadnego słupa
Whites86 napisał(a):jest nieproporcjonalna
Whites86 napisał(a):i beznadziejnie świeci...
Luk napisał(a):Whites86 napisał(a):co jest w niej niby ładnego ? OUR 125 to najbrzydsza ze wszystkich klasyków
No cóż... np. trumienki albo ORZ2 są brzydsze
Luk napisał(a):Whites86 napisał(a):niepasuje prawie do zadnego słupa
Dlaczego?
Whites86 napisał(a):jest nieproporcjonalna
Luk napisał(a):A czy współczesne oprawy LEDowe są proporcjonalne?
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości