Watt napisał(a):Ja mam przeciwne zdanie. Zależy jakie Ledy się kupi. Chociażby Lexman z Leroy Merlin ma niezłe światło
Światło może tak, ale daje stroboskopa, jak najgorsze rury na kiepskim dławiku

Czyżby ten LED miał kiedyś klosz?
Moderator: cukrownik
Watt napisał(a):Ja mam przeciwne zdanie. Zależy jakie Ledy się kupi. Chociażby Lexman z Leroy Merlin ma niezłe światło
Luk napisał(a):Zamierzam kupić kolejne lampy LED do mojego mieszkania. Jakie byście mi polecili z Allegro? Bo niby coś wyszukałem, ale pewnie powiecie jak zwykle, że chińskie dziadostwo wybrałem.
Więc takie chciałbym lampy LED, wszystkie mają być dookólne, nie punktowe:
Do łazienki 1x lampa led co najmniej 10W z gwintem E27
Do dużego pokoju 4x lampa led co najmniej 7W z gwintem E14
Do kuchni 4x lampa led co najmniej 5W z gwintem E14
Do przedpokoju 7x lampa led co najmniej 5W z gwintem GU10
XXXJeDXXXX napisał(a):Luk napisał(a):Zamierzam kupić kolejne lampy LED do mojego mieszkania. Jakie byście mi polecili z Allegro? Bo niby coś wyszukałem, ale pewnie powiecie jak zwykle, że chińskie dziadostwo wybrałem.
Więc takie chciałbym lampy LED, wszystkie mają być dookólne, nie punktowe:
Do łazienki 1x lampa led co najmniej 10W z gwintem E27
Do dużego pokoju 4x lampa led co najmniej 7W z gwintem E14
Do kuchni 4x lampa led co najmniej 5W z gwintem E14
Do przedpokoju 7x lampa led co najmniej 5W z gwintem GU10
Ja tak zapytam, Co Ci da ta zmiana?Przecież to groszowe oszczędności...
Luk napisał(a):Pomijając nawet te oszczędności. Tak czy siak musiałbym przejść na LEDy, bo żarówki UE wycofuje. A świetlówek kompaktowych nie zamierzam kupować, bo u mnie często się włącza i wyłącza światło, dlatego wtedy takie świetlówki biorą trzy razy więcej prądu. Nic dziwnego, że mój tata nazywa je świetlówkami energokradnącymi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości