Whites86 napisał(a):oprawa w tak fatalnym stanie ze ja to chyba bym się poddał z jej odnawianiem
Whites86 napisał(a):oprawa w tak fatalnym stanie ze ja to chyba bym się poddał z jej odnawianiem
Lampka napisał(a):Póki co zależało mi, żeby ją doprowadzić do "zadowalającego" stanu i to dziś osiągnąłem, gdyż oczyściłem ją w środku z pyłu i tych farfocli, a także umyłem od środka klosz. Niestety, brud zbierający się przez lata, w połączeniu z wilgocią, sprawił, że plastik klosza od środka nie chciał się zbyt łatwo umyć i chociaż oczywiście prześwituje, to jest nadal lekko przyciemniony. Wolałem nie naciskać szmatką na niego, żeby te pęknięcia się nie powiększyły.
Ale przynajmniej z oprawy już się nie sypie, jak wcześniej
Lampka napisał(a):Póki co nie chcę go zmieniać, choć nie byłoby to wielkim problememJednak zależy mi, żeby zachować w tej oprawie wszystkie oryginalne elementy (poza kurzem oczywiście
), tego przepalonego dławika też nie chcę wymieniać, choć wiem, że dałoby się załatwić inny, który też będzie pasował
![]()
O przebudowie mógłbym pomyśleć jedynie w kwestii OUSFów, które już wcześniej miałem, a w których brakuje dławików, jedynie, że musiałbym zdobyć właśnie owe oryginalne dławiki z tamtych czasów.
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: KaszeL i 5 gości