CDM napisał(a):a po nich pojawiły się OUR125...
CDM napisał(a)::arrow: qba- ostatnie zdjęcie to prawdopodobnie Al. Polska. Na Pl. Mickiewicza przez kilka lat wisiały kwadratówki,które tu też raczej widać, niedługo, bo wkrótce większość Śródmieścia zyskała nowe SGS 201. Roosevelta- tak, to były OURJ. A to coś o czym nie wiedziałem![]()
]
qba napisał(a):CDM napisał(a)::arrow: qba- ostatnie zdjęcie to prawdopodobnie Al. Polska. Na Pl. Mickiewicza przez kilka lat wisiały kwadratówki,które tu też raczej widać, niedługo, bo wkrótce większość Śródmieścia zyskała nowe SGS 201. Roosevelta- tak, to były OURJ. A to coś o czym nie wiedziałem![]()
]
To jestem zaskoczony, że na pl. Mickiewicza wisiały kwadratówki, choć przyglądając się temu zdjęciu miałem takie podejrzenia. Zawsze sądziłem, że SGSy 201 pojawiły się bezpośrednio po OURach, a tu niespodzianka. Zresztą zgadzałoby się to, gdyż na pierwszym planie widać OURa, a potem na tym słupie też wisiał SGS 201. Zdjęcie wg opisu z fotopolski jest z 1990. To chyba już po montażu kwadratówek wyleciał środkowy kwiat. W Poznaniu chyba często zastępowano kwadratówki SGS 201, m.in Rondo Kaponiera. Do którego roku mniej więcej montowano w Poznaniu 201?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość