toomm40 napisał(a):...a juz wogóle ciekawe są te mleczno-pryzmatyczne, nie wiem, czy kiedyś wcześniej takie widziałem
Lampka napisał(a):toomm40 napisał(a):...a juz wogóle ciekawe są te mleczno-pryzmatyczne, nie wiem, czy kiedyś wcześniej takie widziałem
Na pewno u mnie![]()
To była wersja SL Opal, produkowana jeszcze do 1989 roku. Potem zastąpił je SL Comfort, czyli znana wersja typowo mleczna
Lampka napisał(a):Na pewno modele mleczne zostały wprowadzone, jako następstwo tych wersji, w roku 1989, przy okazji zmiany wizerunku opakowań i unowocześnienia też innych modeli. Widocznie tamta musiała mieć słabo widoczne prążkiMasz gdzieś linka do tego odcinka?
Co ciekawe, w 1984 roku wyszły też krótkie serie elektronicznych lamp pryzmatycznych SL*Electronic, zawierające porządne stateczniki elektroniczne z ciepłym startem, ale ta wersja nie przyjęła się i ostatecznie dalej produkowano jedynie magnetyki w takim wykonaniu. Załatwiłem kiedyś jedną sztukę właśnie z tej serii, z sierpnia 1984 roku, ma białą obudowę, dla odróżnienia od magnetycznych, i elektroniczny statecznik.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości