A teraz coś ode mnie.
MH 400W
NOwa technologia LRF POWERBALL

toomm40 napisał(a):po ok 4 miesiącach działania padła rurka T5 4 watt Paulmann.
Lampka napisał(a):Chińskie rurki nie mają aż tak dobrej żywotności, to nic dziwnego, że świecą im mocno skrętki, jeżeli są już wydojone, albo działają przy efekcie prostownikowym. Poza tym, czwórki mają tę fajną przypadłość, że po zwarciu zapłonnika, zwykle nadal całe świecą
toomm40 napisał(a):w przypadku 4 watowych jest tak rzeczywiście ,że one zaczynają często świecić na zwartym zapłonniku , nieco słabiej ,niż normalnie, ale jednak . są po prostu na tyle krótkie,że nawiązuje się mimo wszystko wyładowanie między elektrodami .
obadaj to empirycznie,a sam sie przekonasz
Whites86 napisał(a):Lampka napisał(a):Chińskie rurki nie mają aż tak dobrej żywotności, to nic dziwnego, że świecą im mocno skrętki, jeżeli są już wydojone, albo działają przy efekcie prostownikowym. Poza tym, czwórki mają tę fajną przypadłość, że po zwarciu zapłonnika, zwykle nadal całe świecą
nigdy w zyciu nie spotkałem się z tym by świetlówka po zwarciu zapłonnika nadal świeciła, to nie możliwe
Whites86 napisał(a):Lampka napisał(a):Chińskie rurki nie mają aż tak dobrej żywotności, to nic dziwnego, że świecą im mocno skrętki, jeżeli są już wydojone, albo działają przy efekcie prostownikowym. Poza tym, czwórki mają tę fajną przypadłość, że po zwarciu zapłonnika, zwykle nadal całe świecą
nigdy w zyciu nie spotkałem się z tym by świetlówka po zwarciu zapłonnika nadal świeciła, to nie możliwe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości