Cała instalacja (ogrodzenie, oprawy) wygląda mi gdzieś na końcówkę lat 90-tych Wtedy takie oświetlenie było najmodniejsze... Czy to kretynizm ? W dzisiejszych czasach przy takim wyborze opraw montaż czegoś takiego pewnie by był kretynizmem ale wtedy pewnie po prostu ktoś chciał żeby było modnie...
To dość często spotykane rozwiązanie było, nawet w prywatnych domach. Widziałem także zamontowane w ten sposób OCP z daszkiem. Rzadko jednak świeciło to z LRFami, a przeważnie z żarówkami lub mixami. Wspomnę, że przeważnie i tak to nie świeciło. Załączano tylko czasami.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
To zdjęcie tutaj się nie nadaje, żarówka w oprawie rtęciowej to owszem kretynizm ale nie widać tu żadnej bezmyślnej, kretyńskiej prowizorki oświetleniowej
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice napisał(a):To zdjęcie tutaj się nie nadaje, żarówka w oprawie rtęciowej to owszem kretynizm ale nie widać tu żadnej bezmyślnej, kretyńskiej prowizorki oświetleniowej
cala ta instalacja jest bezmyślną kretyńską prowizorka oświetleniową
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Nie wiem czy świeci bo tam w nocy nie bywam, to jest totalne zadupie chociaż lampa oświetla drogę dojazdową do kilku posesji, kawałek dalej jest jakaś nowoczesna oprawa więc pewnie świeci
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. www.instagram.com/flurothyl