elektryk napisał(a):No takich szyn to ja jeszcze nie widziałemOne są z miedzianego drutu czy zwyczajna linka aluminiowa
Ten kabel niskiego z głowicą jest papierowo-olejowy
25mm2 miedz

elektryk napisał(a):No takich szyn to ja jeszcze nie widziałemOne są z miedzianego drutu czy zwyczajna linka aluminiowa
Whites86 napisał(a):elektryk napisał(a):No takich szyn to ja jeszcze nie widziałemOne są z miedzianego drutu czy zwyczajna linka aluminiowa
25mm2 miedz
elektryk napisał(a):Whites86 napisał(a):elektryk napisał(a):No takich szyn to ja jeszcze nie widziałemOne są z miedzianego drutu czy zwyczajna linka aluminiowa
25mm2 miedz
Widać to stacja przelotowa po stronie średniego, więc 25 to chyba trochę za mało... Ale cóż tak wykonywano w dawnych czasach, a w dodatku to miedź, nic w porównaniu z tym, że w moim rejonie występują napowietrzne magistrale średniego od GPZ do GPZ wykonane 25 oczywiście stalo-aluminium...
Michal napisał(a):Ma odłączony napęd, fajnie,że go zostawili
strike241 napisał(a):Michal napisał(a):Ma odłączony napęd, fajnie,że go zostawili
Odłączony napęd? On ma dźwignie napędowa którą zahacza się drążkiem izolacyjnym z zaczepem manewrowym. Stare odłączniki przedwojenne i z lat 60 i 70-tych często tak mają
Michal napisał(a):strike241 napisał(a):Michal napisał(a):Ma odłączony napęd, fajnie,że go zostawili
Odłączony napęd? On ma dźwignie napędowa którą zahacza się drążkiem izolacyjnym z zaczepem manewrowym. Stare odłączniki przedwojenne i z lat 60 i 70-tych często tak mają
Nie siedzę na codzień w wysokich napięciach , i nigdy na żywo takiego starego odłącznika nie widziałem dlatego dla mnie ten wygląda jak by nie miał napędu.
Powrót do Linie napowietrzne i kablowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości