Piękne 12 ramienniki. Nie przypuszczałem, że jest ich tam więcej. Chciałbym zobaczyć je świecące. Rzeczywiście musiało tam być bardzo jasno, kiedy kwadratówki były nowe i wszystko sodowo świeciło. Potem zapewne wkręcano LRFy, bo nie wydaje mi się, że eliptyczne lampy to WLSP. Ciekawe, kiedy one po raz ostatni świeciły i czy wszystkie maja tak uszkodzone skrzynki bezpiecznikowe. Ja tymczasem jakiś czas temu odkryłem, że w Poznaniu mogło być więcej 10 ramienników. Na skrzyżowaniu al. Niepodległości i Libelta stoją 3 pięcioramienne kwiaty:

Jakiś czas temu zaobserwowałem, że pomiędzy ich ramionami są wyraźnie zaspawane ślady po jeszcze pięciu wysięgnikach:
Czyżby w tym miejcu również stały 10 ramienne kwiaty? 10 ramiennik stał na skrzyżowaniu, gdzie obecnie jest rondo Śródka i zniknął po jego przebudowie w latach 70, czyli za długo sobie nie postał. Zastanawiam się, czy 10 ramiennikmów nie stało tam więcej. Możliwe też, że zdemontowane stamtąd kwiaty przycięto do 5 ramion i ustawiono na Niepodległości/Libelta.