Lampka napisał(a):Kompakta w skrajnie niskiej cenie
Kompakt za 40zł to jest taki w skrajnie niskiej cenie?

Kwazor napisał(a):Kaszelku - Widzę że jesteś człowiekiem bardzo uszczypliwym i patrzącym tylko przez pryzmat $$ ale ok :
Ja uszczypliwym? Dlaczego? Przecież to Ty piszesz, że można w ten sposób zaoszczędzić. Ja się z tym nie zgadzam.
Po prostu nie uważam aby poświęcanie swojego wolnego czasu na naprawę czegokolwiek można było nazwać oszczędnością. Zrobiłeś bardzo ładne wyliczenie zakładające, że od razu trafisz na złomie to co potrzeba. Wszyscy chyba wiemy, że w praktyce wygląda to nieco inaczej. Często jeździsz i wracasz z pustymi rękami, bo akurat nic nie ma - albo nie ma tego co akurat potrzebujesz. To niestety też należało by uwzględnić. Ja nie mam znajomości na złomowiskach, więc mogę liczyć tylko i wyłącznie na szczęście. Często znalezienie głupiej rurki stalowej o odpowiedniej średnicy graniczy z cudem.
Być może jestem leniwy, ale w życiu nie chciało by mi się jechać na złom tracąc godzinę, żeby "zaoszczędzić" 21 zł. Trzy kliki w TME czy innym Farnelu i na drugi dzień mam to co trzeba w skrzynce na listy. Szczególnie Farnell tutaj rządzi. Zakupy opłacone kartą o 18-tej danego dnia roboczego, są dostarczane następnego dnia roboczego - bezpośrednio z UK(!). Żaden polski sklep nie był mnie w stanie zaskoczyć tak szybką realizacją zamówienia, a goście z Farnella robią to za każdym razem. Szok po prostu.