Stare oprawy rtęciowe - wątek ogólny

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: Stare oprawy rtęciowe

Postprzez Whites86 » 23 marca 2008, 03:28

z przykroscia musze poiadomic ze wiecej fotek niebede mogl zrobic :( wlasnie uszkodzil mi sie aparat ktory na dodatek nienalezy do mnie.... :( juz gorzej byc niemoze...
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez neon44 » 23 marca 2008, 12:38

Whites86 napisał(a):z przykroscia musze poiadomic ze wiecej fotek niebede mogl zrobic :( wlasnie uszkodzil mi sie aparat ktory na dodatek nienalezy do mnie.... :( juz gorzej byc niemoze...

:( :( :( :cry: a to pech... A co się konkretnie stało :?:
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez mateusz » 23 marca 2008, 13:59

W Tczewie ,przy torach w centrum miasta są chyba łyżki ,część z nich swieci ale bardzo słabo A przy dworcu też są LRFy ,ale chyba w kulach(jak dobrze pamiętam) . A na starówce macie WLSy w kulach , chyba 70w ,niektóre kule wiszą bardzo nisko ,można ich dotknąć ,ale nie podoba mi się to oświetlenie ,mimo ,ze sodówki sa w mlecznych ,eliptycznych bańkach ,to jakos po zmroku jest zbyt pomarańczowo
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez Whites86 » 23 marca 2008, 14:32

mateusz napisał(a):W Tczewie ,przy torach w centrum miasta są chyba łyżki ,część z nich swieci ale bardzo słabo A przy dworcu też są LRFy ,ale chyba w kulach(jak dobrze pamiętam) . A na starówce macie WLSy w kulach , chyba 70w ,niektóre kule wiszą bardzo nisko ,można ich dotknąć ,ale nie podoba mi się to oświetlenie ,mimo ,ze sodówki sa w mlecznych ,eliptycznych bańkach ,to jakos po zmroku jest zbyt pomarańczowo

tak przy torach jest bardzo duzo łyzek róznych rodzajów, swiecą tylko ostatki ktore niezdazyly sie przepalic do konca, w niektorych swiecą WLSy, przy dworcu niema LRFów w kulach, kule sa na osiedlu troche dalej od dworca z WLSami, tez niepodoba mi sie to oswietlenie ale coz... za to w parku sa same LRFy :D

neon44 w aparacie pekł mi wyswietlacz... teraz kombinuje jak go szybko naprawic zeby sie niewydało ze sie rozwalil...
Whites86

Postprzez neon44 » 23 marca 2008, 15:25

Whites86 napisał(a):
neon44 w aparacie pekł mi wyswietlacz... teraz kombinuje jak go szybko naprawic zeby sie niewydało ze sie rozwalil...

a to na skótek jakiegoś nieumyślnego uderzenia czy tak po prostu.

Bez otwierania wyświetlacza powinieś chyba móc zrobić zdjęcie
Fanatyk opraw ulicznych

neon44
Site Admin

Postprzez Whites86 » 23 marca 2008, 15:54

neon44 napisał(a):
Whites86 napisał(a):

a to na skótek jakiegoś nieumyślnego uderzenia czy tak po prostu.

Bez otwierania wyświetlacza powinieś chyba móc zrobić zdjęcie

najprawdopodobniej przez udezenie albo nacisk (mialem go w kieszeni w kurtce) zdiecia da sie robic ale teraz wychodzi to bardzo trudno bo niewidze jaki jest zoom, niewiem jaki plan obejmuje obiektyw itp... przejde sie na miasto sprawdze jak wyjda mi fotki "robione w ciemno" ten aparat nieposiada wizjera optycznego mial tylko wyswietlacz to jest Nikon Coolpix L6
Whites86

Postprzez mateusz » 23 marca 2008, 17:56

Whites86 napisał(a):
mateusz napisał(a):W Tczewie ,przy torach w centrum miasta są chyba łyżki ,część z nich swieci ale bardzo słabo A przy dworcu też są LRFy ,ale chyba w kulach(jak dobrze pamiętam) . A na starówce macie WLSy w kulach , chyba 70w ,niektóre kule wiszą bardzo nisko ,można ich dotknąć ,ale nie podoba mi się to oświetlenie ,mimo ,ze sodówki sa w mlecznych ,eliptycznych bańkach ,to jakos po zmroku jest zbyt pomarańczowo

tak przy torach jest bardzo duzo łyzek róznych rodzajów, swiecą tylko ostatki ktore niezdazyly sie przepalic do konca, w niektorych swiecą WLSy, przy dworcu niema LRFów w kulach, kule sa na osiedlu troche dalej od dworca z WLSami, tez niepodoba mi sie to oswietlenie ale coz... za to w parku sa same LRFy :D

A wiesz moze ,jak sie wjeżdża do miasta ,od strony Gdańska ,to tak ,w okolicach przejazdu kolejowego ,stoi przy drodze taka stara łyzka ,z żółtym pierscieniem ,chyba jedyna przy drodze w mieście :D
Pozdrawiam ,
mateusz

Postprzez Whites86 » 23 marca 2008, 19:24

mateusz napisał(a):
A wiesz moze ,jak sie wjeżdża do miasta ,od strony Gdańska ,to tak ,w okolicach przejazdu kolejowego ,stoi przy drodze taka stara łyzka ,z żółtym pierscieniem ,chyba jedyna przy drodze w mieście :D

to jest chyba od strony szpęgawy ;) jest przejazd kolejowy suchostrzygi gdzie stoją 2 łyzki z pierscieniami ostatnio zmodernizowano je, wymieniono w nich stateczniki i powkrecano WLSy :evil: no ale leprze to niz jak by tam miala zawisnąc jakas paskuda

a tu masz dowód ze to niejest jedyna łyzka stojaca przy drodze ;) ta nawet jest czynna (ul.piaskowa wjazd do Metrix-u)
DSCN2720.JPG
DSCN2720.JPG (38.03 KiB) Przeglądane 2931 razy
dzis własnie posluchalem neona i wybralem sie na malą wyprawe z uszkodzonym aparatem ale nawet duzo fotek mi wyszło :) a robiłęm je "na pałe" niewidzac nic na wyswietlaczu oto kilka z nich

tu na zdieciu widac jedyną kwadratówke (jest nieczynna) w tczewie która zachowałą sie przy drodze(rondo JP2) i dalej w tle na nowych slupach 2 oprawy OURW 2250 (te świecą :mrgreen: )
DSCN2721.JPG
DSCN2721.JPG (24.85 KiB) Przeglądane 2931 razy
nieco dalej za tą ulicą zachowaly sie 3 oprawy OUR 125-1 (omineła je modernizacja i nadal swieca na rtęciowo :mrgreen: chociaz bardzo kiepsko, moim zdaniem ta oprawa to najwiekszy niewypał...)
our.JPG
our.JPG (24.04 KiB) Przeglądane 2930 razy
our2.JPG
our2.JPG (20.72 KiB) Przeglądane 2930 razy
na tej ulicy jest spora mieszanka słup obok jest samotny OURW 250
ourw.JPG
ourw.JPG (25.47 KiB) Przeglądane 2933 razy
te zdiecia nadaja sie na avartary ;) moze ktos skozysta :) a na kolejnym slupie jest zamontowana sporadycznie wystepujaca w tczewie Strada ( dalej na linni ktora troche zaslania klosz od OURW 250)
strada.JPG
strada.JPG (28.75 KiB) Przeglądane 2932 razy
no i na koniec fajne trio na terenie bylej fabryki płyt betonowych ;] nieczynne 3x OURW 2250
trio.JPG
trio.JPG (37.75 KiB) Przeglądane 2929 razy
Whites86

Postprzez mateusz » 23 marca 2008, 19:56

Jedna OURW wisi przy samym oknie :o Prawdopodobnie najpierw postawiono kwiata ,a póżniej postawiono budynek .

Nie wiem ,czy to ta łyżka ,ale chyba nie . Ja byłem w Tczewie ,tylko dwa razy ,szybkim przejazdem , ta łyżka była jedna chyba ,z więkrzym pierścieniem :) Świetne zdjęcia :D
PS. W Pomorskim już chyba w wiekrzości miast zmodernizowali całkowicie oswietlenie przykład to : Pruszcz Gdański , Kwidzyn , Malbork , Sopot Nie wiem ,jak jest w Słupsku
Pozdrawiam ,
mateusz

Postprzez neon44 » 23 marca 2008, 20:07

mateusz napisał(a):Jedna OURW wisi przy samym oknie :o Prawdopodobnie najpierw postawiono kwiata ,a póżniej postawiono budynek .

chyba jednak odwrotnie

whites86 :o :shock: nie mogę uwierzyć że te zdjęcia wykonałeś bez wizjera. Ten kwiat OURW2250 x 3 na terenie fabryki płyt betonowych wygląda mi na początek lat 70-tych z resztą te OURW2x250 wyglądają mi na najstarszą wersję
Fanatyk opraw ulicznych

neon44
Site Admin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze