przez qba 11 marca 2008, 16:06
Ja widywałem kwiaty nawet z 3ma różnymi rodzajami opraw. Malagi jednak znacznie lepiej na nich wyglądają niż SL100. Choć i tak jest ciemniej niz kiedy wisiały kwadratówki. Zamiast 10 opraw 400 5 na 250. Edziu, czy kiedy były tam kwadratówki to cały czas były w nich tylko lampy sodowe, czy zdarzały się LRFy, jak się z tym spotkałem w kilku innych miejscach, gdzie były kwiaty kwadratówek (choćby ul. Gdańska w Szczecinie)
Kwadratówki były na kwiatach z Sl100, zdarzało się że niektóre świeciły jak LRFy, ale nie jestem tego pewien czy to nie były wyeksploatowane sodówki, ale pod kwiatami z kwadratówkami było naprawdę jasno.
Jako ciekawostkę podam że te kwiaty z malagami postawiono rok temu podczas przebudowy skrzyżowania, przedtem nie było tam tylu kwiatów, pamiętam ten dzień jak rano szedłem do szkoły kwiatów nie było a jak wracałem to już były i się zastanawiałem skąd oni wzieli takie kwiaty w tych czasach, okazało się że kwiaty przenieśli z innego miejsca w mieście, stały tam takie puste kwiaty na 10 wysięgników a przejeżdźając tam tego samego dnia już ich nie widziałem, ciekawe jak je transportowali i demontowali

W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...