famabud napisał(a):To wszystko.
Warszawskie oświetlenie uliczne nadal robi na mnie niemałe wrażenie. Cieszy mnie ta różnorodność opraw i słupów oraz umiar w podążaniu za modą, a mam na myśli bezkrytyczne zaufanie LEDom.

Super fotorelacja z ułamka stolicy

Bardzo dziękujemy

W przyszłym roku te Strady z ul. Królewskiej powinny już wylecieć, będą m.in. pastorały warszawskie. Z pl. Małachowskiego też wraz z SL-100 bo tam będzie modernizacja. Złota na razie zawieszona - aby te strady z betoniakami szybko znikły bo mam ich dość.
Inwestor nowego biurowca przy ul. Przeskok dokończy wymianę oświetlenia ul. Zgoda oraz wymieni oświetlenie ul. Przeskok z SL-100 na słupy Anapurna z oprawami Citea LED.
qba napisał(a):Że te 400 watowe strady na niskich WZtach sie jeszcze zachowały w tym miejscu, które nie wymaga wszak tak intensywnego oświetlenia
To są 250W, chyba tylko jedna to 400. Większość jest na słupach NS z lat 50-tych które były lepszej jakości niż późniejsze. Na szczęście wreszcie będzie wymienione oświetlenie ul. Miodowej w przyszłym roku i staną pastorały warszawskie z białym światłem.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Układ drogowy wokół metra Słodowiec tzw. Serek Bielański - ul. Sacharowa, Żeromskiego - oprawy Modena z MH (CPO-TW140W) i Logo z MH (CDM-T 100W) :