Nie cały miesiąc temu, na 176 stronie tego wątku (tu link:
viewtopic.php?f=36&t=398&start=1750) napisałem dłuuugi tekst, n.t. oświetlenia części Białołęki. Jego końcówka brzmi tak:
[...]
- Dziatwy - po staremu, trumienki. Akurat stał podnośnik pod jedną, gdy przejeżdżałem tuż pod oprawą, świeżo wkręcona lampa rozbłysła
- Uczniowska i
Żywiczna - po staremu, trumienki i chyba kilka OURów (jak to na Białołęce

)
- Drogowa (albo Połączona, pewności nie mam) - wyleciały trumny, obecnie wiszą chyba ambary
- Fortel - wyleciały OURy, obecnie soda, ale nie wiem w czym
- Srebrnogórska - po staremu, trumienki, tylko kilka sodowych opraw w rejonie skrzyżowania z Szałwiową
- Sąsiedzka - zdaje się, że chyba nadal rtęciowa (OUR-125), ale nie jestem pewien na 100%
- Rozewska - po staremu, OUR-125
- Samowarowa i Lucynowska - po staremu, OUR-125
Dzisiejsza aktualizacja

dzisiaj przechodziłem ulicą Kątskiego i zobaczyłem, że ulica zaznaczona w cytacie na czerwono, nie ma już trumienek - wiszą nowiutkie "stodoły", że tak to nazwę, czyli ambary. Nie wiem jak ma się sprawa z jej naturalnym przedłużeniem - ul. Uczniowską. Mam nadzieję że po staremu, ale z lękiem dopuszczam możliwość, że potraktowali to jako jeden ciąg... Oj zmienia się nam Białołęka, zmienia. Nocą staje się taka sama, jak Wawer, Ursus, Włochy, Bemowo, Wilanów...
Kto ma czas i aparat niech cyka, póki nie jest za późno - ja sam kilka fot strzeliłem dzisiaj, ale tego tam jest od groma. Kilka dni potrzeba żeby obcykać, zwłaszcza nocą, kiedy zdjęcia wykonuje się dłużej, przez zumowanie i dostrajanie.
Ja obcykałem dzisiaj po kolei: Fleminga (OUSd), Kątskiego (SGS-203 - wszystko z całą zabudową ulicy niebawem wyleci), Rozewską (OUR-125 - fotka tylko perspektywy ulicy, z Kątskiego na północ), Weteranów (OUR-125 - również cyknięta sama perspektywa), Spedycyjną (nieczynne OUR-125), Płochocińską (łyżki, OUR i kwadratówki - odc. od Spedycyjnej do Modlińskiej) i Żubowiecką (OUR-125 - fotki już działających, akurat się załączyły).
A oto nieaktualny już, pamiątkowy widok Żywicznej, od Kątskiego na północny-zachód - tak było jeszcze dwa tygodnie temu. Źródło - GSV