Przy okazji budowy oświetlenia w 4 miejscowościach gminy Zakrzówek, buduje się
bez żadnego przetargu odcinek 170 metrów (5 słupów) w kolejnej miejscowości - Zakrzówek-Wieś. Oświetlenie powstaje przy drodze powiatowej nr 2289L Zakrzówek - Polichna, na najbardziej uczęszczanym i niebezpiecznym odcinku w miejscowości od przystanku do sklepu i remizy strażackiej. Oprawy to Ledy 150 W. Cieszy mnie to, że na każdym słupie i że słupy nie stoją w pasie drogowym, ale to pewnie ze względu na to, że planowany jest chodnik. Wykonawcą nie wiem czy była firma prywatna wykonująca oświetlenie w innych miejscowościach, czy może PGE Rzeszów - PE Janów Lubelski (wskazują na to użyte materiały), mimo że OSD na tym terenie jest PGE Lublin - PE Kraśnik.

Numeracja od końca

Sposób numeracji taki jak na terenie PGE Dystrybucja Rzeszów (żółte tło i czarne numery)

Użyto słupów różnych producentów

Widać niektóre słupy są leżakami magazynowymi

Użyto długich wysięgników, tak jak na terenie PGE Rzeszów, w innych nowych inwestycjach w gminie używano krótkich wysięgników

Sposób podłączenia oprawy do linii

Od sołtysa się dowiedziałem, że mają postawić jeszcze 3 słupy na zakręcie

Z tego słupa będzie zasilona szafka oświetleniowa, na tych dwóch słupach też by się przydało oświetlenie, może przerzucą z nowego słupa wirowanego na te stare linii nn splot AsXSn 2x25

Szafka oświetleniowa, u nas jest inny wzór tablic ostrzegawczych