Nie chcę niczego przesądzać ale możliwe że przez krótki czas odczujesz minimalne zmniejszenie kosztów energii, do czasu jak moduły w tych diodach zaczną padać podobnie jak te które prezentowałeś wcześniej na forum. Wtedy będziesz na minusie o zakup samego źródła.
Luk napisał(a):
Dzieje się to z powodu chociażby braku chłodzenia paneli led, płytka drukowana nie odprowadzi tyle ciepła co niezbędny radiator dlatego po pewnym czasie dzieją się rzeczy jak na załączonym zdjęciu. Dodajmy jeszcze jakość wykonania i awarie to tylko kwestia czasu.
Dlatego trochę dziwię się że mając już jakieś doświadczenie z Ledami firmy krzak dalej inwestujesz w tą technologię, ale tak jak pisałem to Twój wybór który musimy uszanować.
Luk napisał(a):
Jeżeli dobrze widzę led na powyższym zdjęciu nie ma nawet obudowy osłaniającej płytki z połączeniami. nie wiem jaki jest schemat połaczenia tej diody ale rażącym błędem jest pozostawienie nieosłoniętych elementów przez które płynie prąd i w przypadku jakiejś usterki może pojawić się napięcie sieciowe na którymś z paneli.