I tak dobrze, że transformator dali. Tu przynajmniej było bezpieczniejsze niż przy zasilaniu bezpośrednio z sieci przez układ z kondensatorem szeregowym.
Dyskusję na temat zastosowania lamp diodowych, w tym tych, które wkręcił u siebie Luk, przeniosłem do nowego wątku. Może tutaj zostawimy tylko sprawy związane z samymi źródełkami?
Te ledy świeciły jakiś czas u mnie w przedpokoju, teraz większość z nich jest wymienione na porządne White energry. Kupował je ''fachowiec'' który uwielbia ledy. Jak robił nam remont kolejnego pomieszczenia po porozumieniu ze mną, już zastosował porządne LED-y
edit by amisiek - sprawa dotyczy lamp LED, przenoszę.
Ostatnio edytowano 29 listopada 2014, 22:58 przez amisiek, łącznie edytowano 1 raz
Powód:Przeniesienie postu
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;) #lubie_sode
Nie jestem entuzjastą oświetlenia LED. Jedyne LEDy dostępne dla "zwykłego użytkownika" dające dobre światło sprzedaje IKEA. Reszta takich lamp to szajs, na który szkoda nawet patrzeć Nie mówię tu o profesjonalnych, drogich LEDach, tylko zwyczajnych, dostępnych w sklepach el. i marketach budowlanych.