IndustrialStalker napisał(a):Znacie jakieś patenty na zabezpieczenia gniazdek przed wyrwaniem, oprócz specjalnych wtyczek? Czy lekkie rozgięcie styków(dziurek) zda egzamin i wystarczy?
Bo mam jakieś pomysły na montowanie dodatkowego panelu do ściany ale może to być zły pomysł a przede wszystkim zbędny.
Gniazdka notorycznie wyrywają sprzątaczki(nawet te najbardziej starannie montowane, przeze mnie osobiście) w hotelu. I nie uda się im wytłumaczyć że wtyczkę się wyciąga oburącz. Raz im wymieniłem wtyczkę w odkurzaczu, na taką co się sama odpycha i ponoć trochę pomogło, ale teraz jej nie ma, bo zmienili kabel czy odkurzacz a ja bym chciał rozwiązać problem trwale.
jacekk napisał(a):IndustrialStalker napisał(a):Znacie jakieś patenty na zabezpieczenia gniazdek przed wyrwaniem, oprócz specjalnych wtyczek? Czy lekkie rozgięcie styków(dziurek) zda egzamin i wystarczy?
Bo mam jakieś pomysły na montowanie dodatkowego panelu do ściany ale może to być zły pomysł a przede wszystkim zbędny.
Gniazdka notorycznie wyrywają sprzątaczki(nawet te najbardziej starannie montowane, przeze mnie osobiście) w hotelu. I nie uda się im wytłumaczyć że wtyczkę się wyciąga oburącz. Raz im wymieniłem wtyczkę w odkurzaczu, na taką co się sama odpycha i ponoć trochę pomogło, ale teraz jej nie ma, bo zmienili kabel czy odkurzacz a ja bym chciał rozwiązać problem trwale.
Obciążyć te sprzątaczki kosztem naprawy. I po problemie
KaszeL napisał(a):Panowie, a możecie mi wyjaśnić, tak na poziomie fizyki szkoły podstawowej, jak powstaje impuls zapłonowy uruchamiający lampę WLS w szeregu z _żarówką_ i zapłonnikiem zwierającym lampę?
jacekk napisał(a):Tu chodzi o szeregowe połączenie zapłonnika i żarówki a dopiero ten zespół równolegle do lampy WLS ale z klasycznym dławikiem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość