W zasadzie to można tylko określić która oprawa się nam bardziej podoba z wyglądu. Natomiast żeby rzeczywiście stwierdzić która oprawa jest lepsza, musiałyby przemówić fakty takie jak skuteczność świetlna, sposób rozsyłu światła (skuteczność i olśnienie), trwałość kloszy, szczelność, łatwość w konserwacji itd
Warszawa, Muranów: Trwa przebudowa oświetlenia ul. gen. W. Andersa:
- wylatują WZ i Strady OUS400 oraz stare okablowanie
- montowane są słupy SAL-WŁ aluminiowe anodowane na kolor CI-63 z oprawami Philips Iridium SGS453 malowane niestandardowo pod kolor słupów ze źródłami MH CDO-TT Plus 250W
- chodniki oświetlone zostały nowymi oprawami LED na rynku z rodziny TownGuide produkowanymi w Kętrzynie, zastosowano model Performer BDP100 PCC (barwa 840, strumień 4013 lm, całkowity pobór mocy 40,5W)
Przy okazji cofam słowa że ta wersja to lipa - mimo że światła jest trochę mniej niż przy wersji rtęciowej (ze świeżą lampą) to jednak jego jakość to wyrównuje Nadal utrzymuję jednak że szeroki daszek jest ładniejszy
To były najstarsze wersje OCP ale z tego co widzę nie są jeszcze w takim najgorszym stanie, można by jakąś nawet uratować Mi też się ten nowy daszek nie podoba niestety... Ciekawe jak z tym mlecznym kloszem będą one świecić...
To nie jest nowy daszek, tylko nowe oprawy parkowe OCP led - MILEDIA.W tym daszku jest moduł z diodami LED. Oprawy z szerokimi daszkami "chińczyk" są nadal produkowane.
Ja wiem, że w tym daszku znajduje się panel z LEDami Mimo wszystko szkoda, że nie dało się zachować dawnej formy daszka i ciężko też nie zauważyć podobieństw do klasycznych OCP (kielich, klosz)
Ostatnio edytowano 30 grudnia 2014, 19:03 przez mateusz, łącznie edytowano 1 raz
Mi ten inny daszek nie przeszkadza. Tradycyjna wersja jest wszędzie. Mam pewne uwagi do zastosowanego produktu - z kloszem ryflowanym dawała by 5200 lm czyli ten mleczny sporo zatrzymuje światła. Przykład maksymalnej wydajności oprawy jest powyżej.