cos niechce mi sie wierzyc w ten wypadek z tokarką tymbardziej ze niema tam wielkiej ilosci maszyn ktore by generowaly taki halas ze niewiadomo ktora maszyna chodzi (no chyba ze byl po paru piwach) pozatym zgrac obroty maszyny z czestotliwoscią mrugania swietlowki to tez bardzo rzadkie zjawisko, robilem na automatach tokarskich ktore mialy umieszczoną zwykla swietlowke w kabinie na zwyczajnym stateczniku magnetycznym i nigdy niezaobserwowalem tego zjawiska przy jakiejkolwiek zmianie obrotów glowicy
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Oświetlenie w moim garażu stanowią dwie oprawy Kanalux 2 x 36w. : W jednym przypadku został oryginalny zapłonnik , który został zamontowany z tą oprawą : Resztę zdążyłem zmienić na najlepsze moim zdaniem zapłonniki : Pomyślałem że wymyje klosze, były strasznie brudne : Myju...myju : w trakcie kiedy klosze się suszyły, porobiłem kilka fotek tych świetlówek które (jeszcze) są : pierwsza oprawa: z kloszem: bez klosza:
w drugiej oprawie rury najlepsze czasy mają już za sobą : z wymytym kloszem, jeszcze kilka kropel zostało :
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;) #lubie_sode