Największe kretynizmy oświetleniowe

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Największe kretynizmy oświetleniowe

Postprzez JeD » 15 stycznia 2015, 20:11

kamil napisał(a):A tak z ciekawości do kogo zgłosić zdychającą sodówkę bo miga mi w stradzie koło okna i tylko wku... w nocy :evil:

Ja czekam aż padnie, do migającej u mnie nie przyjadą :D :P
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez Whites86 » 15 stycznia 2015, 20:12

kamil napisał(a):A tak z ciekawości do kogo zgłosić zdychającą sodówkę bo miga mi w stradzie koło okna i tylko wku... w nocy :evil:

do zakładu energetycznego zajmującego się konserwacją oświetlenia, musiał byś poszukać kto się tym zajmuje i zdobyć numer
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez famabud » 15 stycznia 2015, 20:14

To zależy do kogo ona należy. Jeżeli stoi na terenie spółdzielni to należy najprawdopodobniej do spółdzielni. Jeżeli jednak to teren miasta to tam należałoby kierowac problem do jakiegoś wydziału oświetlenia zdm czy jak. To zależy od miasta. Czesto oswietleniem w mieście zajmuje się ZE, w Lublinie wo pge dystrybucja komserwuje oświetlenie nalezace takze do miasta i to znajdujące sie na starszych osiedlach choc nie wszędzie
Ostatnio edytowano 15 stycznia 2015, 20:16 przez famabud, łącznie edytowano 1 raz
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez Whites86 » 15 stycznia 2015, 20:16

famabud napisał(a):To zależy do kogo ona należy. Jeżeli stoi na terenie spółdzielni to należy najprawdopodobniej do spółdzielni. Jeżeli jednak to teren miasta to tam należałoby kierowac problem do jakiegoś wydziału oświetlenia zdm czy jak. To zależy od miasta.

ja zgłaszałem rozwalonego OZPRa należącego do spółdzielni mieszkaniowej , bezpośrednio do ZE Sopot i było wykonane od ręki ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez famabud » 15 stycznia 2015, 20:19

Niewykluczone że oni sie tym zajmują choć z drugiej strony mogli po ustaleniu własności i konserwatora przekazać do właściwych służb. U mnie prywaciarze zajmują sie konserwacja oświetlenia tuneli przejść podziemnych i niektórych iluminacji
Light is life
famabud

Postprzez Elektroservice » 15 stycznia 2015, 20:40

Najlepiej poczekać aż na dobre zdechnie. Przestanie drażnić zarówno mruganiem jak i wstrętnym żółtym światłem.
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez famabud » 15 stycznia 2015, 21:03

Na to aż padnie można czekać nawet latami.. no chyba ze wczesniej padnie uz wraz z dlawikiem. Koszty naprawy tylko rosną. Wole osobiście miec dobrze oświetlona ulice soda którą toleruje niż mieć dyskoteke lub ciemno. :roll:
Light is life
famabud

Postprzez kamil » 15 stycznia 2015, 21:25

Oprawa wisi na słupie który znajduje się na terenie gminnym , w takim razie spróbuje zgłosić do ZE .
Tak po za tematem oto sprawca zamieszania ;) https://www.google.pl/maps/@50.522658,2 ... IkP1vQ!2e0
kamil

Zdjęcia: 5

Postprzez famabud » 15 stycznia 2015, 21:53

Po obroceniu widoku o 180 stopni mamy widoczek pasujący do tego wątku. :P
Light is life
famabud

Postprzez kamil » 15 stycznia 2015, 22:24

famabud napisał(a):Po obroceniu widoku o 180 stopni mamy widoczek pasujący do tego wątku. :P

Chodzi o stradę na dachu bloku ? Po długich awanturach z spółdzielnią ona już nie świeci , jak by przejść się po osiedlu to kilka kwiatków by się znalazło jeszcze do tematu .
kamil

Zdjęcia: 5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne