Oświetlenie waszych pokoi/mieszkań

oświetlenie wnętrz mieszkalnych

Re: Oświetlenie waszych pokoi/mieszkań

Postprzez Watt » 19 stycznia 2015, 23:32

elek napisał(a):
Watt napisał(a):http://fotki.lighting-gallery.pl/images/Watt/2015-01-18/180035.jpeg

Żeby takie były w wersji na 2 x 36W albo T5 >24W to byłbym bardzo szczęśliwy, 2 x 18W to ciut mało, chociaż pewnie taką zamontuje jak nie znajdę nic innego bo mi się podoba bardzo :) z tym że u mnie będzie bezpośrednio do sufitu przykręcona bo tak lepiej wygląda.

Tu masz pełną ofertę tych opraw w wersji plafon, 8 różnych kloszy. Oprawę można zawsze przerobić, np. na 4 sztuki T5 28W :P
MercuryFenix napisał(a):
Watt napisał(a):Ja mam Graphikę 950 i mogę z czystym sumieniem polecić ;) Dla kogoś, kto nie przepada za bardzo zimnym światłem, nie ma lepszej świetlówki ;) Graphica w obu wersjach jest dostępna od ręki w InterLumen ;)

Swoją drogą te ceny tam są śmieszne

To znajdź mi taniej Graphikę z odbiorem osobistym w Łodzi. Z przesyłką wychodzi tyle samo, co w Inter Lumen, a takie "dziwne rzeczy" jak ta właśnie Graphica są tam dostępne od ręki.
Watt

Postprzez MercuryFenix » 19 stycznia 2015, 23:38

Czy ja wspomniałem o graphice ?
Powiedziałem że mają ogólnie śmieszne ceny... :roll:
Pasja czyni nas wyjątkowymi
MercuryFenix

Zdjęcia: 16

Postprzez Watt » 19 stycznia 2015, 23:40

Ale mają bogaty asortyment i za to lubię tam robić zakupy ;)
Watt

Postprzez amisiek » 20 stycznia 2015, 21:39

950 to bardzo dobra barwa, polecam. W łazience mam 965 ale tam jest 2xT8 36W w małym pomieszczeniu i przy takim strumieniu jest dobrze. Do tego 950 się dobrze komponuje z MH o barwie 942, lepiej niż 965 (bliższa temperatura barwowa).
Witamy w klubie ;)
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Postprzez qba » 20 stycznia 2015, 23:27

Beton napisał(a):Jedyne zastrzeżenie mam do oprawy, według mnie jest stylistycznie okropna, i klosz zabiera światło. Ale to tylko moje zdanie - nie lubię zdecydowanej większości współczesnych opraw z marketu.

Ja mam podobne odczucia. W sumie nie mam żadnej oprawy młodszej niż 15 lat. Jeszcze w latach 90 potrafili robić solidne oprawy, a na to, co jest teraz w marketach po prostu brak słów. Brzydkie i wykonane z byle czego. Także sama jakość przewodów, włączników i oprawek jest bardzo niska. Wspominałem już o żyrandolu u mojego ojca, od którego odpadały klosze. Moja matka z kolei iała oprawę halogenową - żurawia, która kosztowała ok 300 złotych i po ok roku odłamała się jakaś śrubka koło podstawy i nie dało się jej wyprostować, ani dopasować żadnej innej śrubki.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
qba

Zdjęcia: 1020

Postprzez Watt » 20 stycznia 2015, 23:37

Ta moja nie jest aż tak zła, większość elementów w oprawie, prócz śrub, na których trzyma się klosz, są dostępne normalnie w handlu ;)
A w domu mam teraz niezły misz-masz oświetleniowy. Np. jak idę z kuchni do pokoju, to mijam: w kuchni LEDy na GU10 z Ra 60 (bez komentarza, ale rodzice się na nie upierają), kompakta E14 w kinkiecie oświetlającym schody (za ciemny), żarówkę 40W w oprawie z czujką ruchu (za ciepła :mrgreen: ) no i w moim pokoju Graphica 950 ;) Muszę kiedyś obfocić oświetlenie całego mojego domu ;)
Watt

Postprzez JeD » 20 stycznia 2015, 23:59

Watt napisał(a):Ta moja nie jest aż tak zła, większość elementów w oprawie, prócz śrub, na których trzyma się klosz, są dostępne normalnie w handlu ;)
A w domu mam teraz niezły misz-masz oświetleniowy. Np. jak idę z kuchni do pokoju, to mijam: w kuchni LEDy na GU10 z Ra 60 (bez komentarza, ale rodzice się na nie upierają), kompakta E14 w kinkiecie oświetlającym schody (za ciemny), żarówkę 40W w oprawie z czujką ruchu (za ciepła :mrgreen: ) no i w moim pokoju Graphica 950 ;) Muszę kiedyś obfocić oświetlenie całego mojego domu ;)

Jakub, u mnie też idąc do piwnicy trzy technologie wymieszane po całości :D
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez qba » 21 stycznia 2015, 00:20

Oprawa biurkowa Electra Kraków z kompaktem 13W 840.
Obrazek
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
qba

Zdjęcia: 1020

Postprzez trojmiejski » 21 stycznia 2015, 00:22

Na tym zdjęciu wygląda to jak miniaturowa łyżka.
trojmiejski

Zdjęcia: 3344

Postprzez toomm40 » 21 stycznia 2015, 00:30

były takie oprawy , które były do łyzki podobne.
qba, zrób jeszcze lepsze foto, daj więcej światła w pomieszczeniu ;)
TELAM - i wszystko jasne :D
toomm40

Zdjęcia: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mieszkania i domy