Uszkodzone świetlówki, żarówki, rtęciówki i sodówki

A więc wszystko to, co nie specjalnie pasuje powyżej

Re: Uszkodzone świetlówki, żarówki, rtęciówki i sodówki

Postprzez JeD » 31 marca 2015, 21:53

Watt napisał(a):No i dlatego nie zamierzam tam pakować LED, chyba że rozwiążą problem przegrzewania się w zamkniętych kloszach, inaczej to kasa wywalona w błoto.
XXXJeDXXXX napisał(a):
Watt napisał(a):Na razie są tam kompakty, świecą dobrze. Jak by zaczęły padać, to zastanowię się nad LEDowym eksperymentem. Chociaż ten żyrandol jest niemalże hermetycznie zamknięty i nie wiem, czy LED by się nie przegrzały.

Widzę światełko w tunelu :lol: :mrgreen:

Hmm, gotowanie LED w kloszu :twisted:

Że ogólnie się zastanawiasz nad LED-ami. Moje nie mają łatwo, ale cóż płacę wymagam. ;)
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez Watt » 31 marca 2015, 21:55

Tylko montaż LED w zamkniętym kloszu to raczej zły pomysł ;)
Watt

Postprzez JeD » 31 marca 2015, 21:58

Watt napisał(a):Tylko montaż LED w zamkniętym kloszu to raczej zły pomysł ;)

Nie wiem czy w oczkach halogenowych to dobry pomysł, ale kupowałem 2 lata temu porządne po 30zł i są w łazience, na korytarzu nie padła ani jedna. Zaczynam poważnie mysleć o LED-owaniu swojego pokoju, ale to tylko Ra90+ ;)
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Postprzez Watt » 31 marca 2015, 22:05

A ja jestem na etapie kupowania do wszystkich opraw w pokoju źródeł o Ra powyżej 90 ;)
Watt

Postprzez JeD » 31 marca 2015, 22:08

Ja potrzebuje dużo światła z mojego ''zwisa'' 2xźródełko E27 i Ra90 tylko jestem ciekaw ile to kosztuje, i czy ktoś jest w stanie mi pomóc z wyborem tego, bo na LED się nie znam bardzo :lol:
#lubie_sode
JeD

Postprzez Watt » 31 marca 2015, 22:12

Bardzo chętnie pomogę :twisted: Narva BioVital 23W, barwa 958 ;) Tylko cena... :x
Watt

Postprzez MercuryFenix » 31 marca 2015, 22:14

Ehh... To już jest nudne.
Jak Ci sie nie podobają LED to ich nie instaluj i tyle.
To jest tylko Twoja opinia. Jakoś reszta z wypowiadających sie nie narzeka na LED tylko Ty.
Pasja czyni nas wyjątkowymi
MercuryFenix

Zdjęcia: 16

Postprzez jacekk » 31 marca 2015, 22:45

Watt napisał(a):Bardzo chętnie pomogę :twisted: Narva BioVital 23W, barwa 958 ;) Tylko cena... :x

Tylko obawiam się że 2x23W w tej barwie to ilość światła która może wystarczy tylko do WC.
Nie lubię sody.
jacekk

Zdjęcia: 0

Postprzez Watt » 31 marca 2015, 23:19

Jedna taka świetlówka daje 1100 lm, czyli mamy 2200 lm. Faktycznie, ciut za mało... i sprawdziłem cenę, na niemieckim Amazonie jedna świetlówka kosztuje prawie 20 EUR :shock: Co daje nam jakieś 81,50 zł za sztukę :( Pewnie z wysyłką koszt dojdzie do 200 zł, a wtedy rozglądałbym się za MH.
MercuryFenix napisał(a):Ehh... To już jest nudne.
Jak Ci sie nie podobają LED to ich nie instaluj i tyle.
To jest tylko Twoja opinia. Jakoś reszta z wypowiadających sie nie narzeka na LED tylko Ty.

Ja teraz nie krytykuję, tylko zaproponowałem źródło światła ;)
Watt

Postprzez Lampka » 31 marca 2015, 23:36

jacekk napisał(a):No ja bym się niczego innego nie spodziewał po takiej produkcji. Chociaż... Pila z obecnej produkcji w 80% przypadków żarówek które widziałem to od razu na przemiał bym zakwalifikował. Syf jeszcze gorszy niż Apollo czy Spectrum.

Pila to Philips produkowany na nasz rynek jako tańsza alternatywa. Pewnie mniej dopracowane serie, ale robione na liniach z których schodzą tak samo wyroby marki Philips, z najniższej klasy jakościowej. Zatem o jakości samego Philipsa również trochę to świadczy.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Lampka

Zdjęcia: 14

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne rodzaje