Diody LED w oświetleniu ulicznym - to teraźniejszość

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Diody LED w oświetleniu ulicznym - to teraźniejszość

Postprzez Whites86 » 5 kwietnia 2015, 22:24

oświetlenie ledowe w pruszczu, jestem pod wrażeniem ilości światła z tych opraw, takie oświetlenie życzył bym sobie w całym mieście :idea:

Zdjęcia nie wyszły tak jak chciałem, ale conieco widać (barwa tak na oko 4500-5000K)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez famabud » 5 kwietnia 2015, 22:35

Whites zrobił nam prezent na Wielkanoc wstawiając doskonałe nocne foty, co robi ostatnio dość rzadko. :)
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez Utilizer » 5 kwietnia 2015, 22:36

No i baja, fotki są dobre, mogłyby być tylko trochę dłużej naświetlone ;) Te oprawy doświetlające przejścia dla pieszych to też LEDowe :?:
Utilizer

Zdjęcia: 2797

Postprzez toomm40 » 5 kwietnia 2015, 22:38

mam wrażenie ,że te okrągłe "parkówki" mogły by trochę gęściej stać . dają trochę światła pod sobą i dalej już ciemno, choć to pewnie też kwestia zdjęć. na żywo może jest lepiej
TELAM - i wszystko jasne :D
toomm40

Zdjęcia: 0

Postprzez Whites86 » 5 kwietnia 2015, 22:39

Utilizer napisał(a):No i baja, fotki są dobre, mogłyby być tylko trochę dłużej naświetlone ;) Te oprawy doświetlające przejścia dla pieszych to też LEDowe :?:

chciałem uchwycić jak naprawdę świecą, a wyszło zdecydowanie za ciemno, na aparacie było ok na kompie już nie :|

Famabud ;) fotek będzie coraz mniej bo nie mam już co focić, a szkoda mi czasu na jakieś gówniane SGSy czy inny sodowy szajs który jest wszędzie

toomm40 napisał(a):mam wrażenie ,że te okrągłe "parkówki" mogły by trochę gęściej stać . dają trochę światła pod sobą i dalej już ciemno, choć to pewnie też kwestia zdjęć. na żywo może jest lepiej

akurat te parkówki faktycznie szału nie robiły, było tam dość ciemno
Whites86

Postprzez Watt » 5 kwietnia 2015, 22:56

Szkoda tylko, że kształt deski jest paskudny... 15-letnia Malaga jest ładniejsza, no ale, niech będzie to białe światło...
Watt

Postprzez jacekk » 5 kwietnia 2015, 23:40

A co jest złego w tym że oprawa jest płaska? W zasadzie same zalety, bo można użyć obudowy jako radiatora, mniejszy opór boczny czyli mniej podatne na mocny wiatr, no i lekki wygląd.

Watt napisał(a):15-letnia Malaga jest ładniejsza
Malaga Malaga.... Przecież to wytwór obcych :mrgreen: Który pierwotnie miał być ich hełmem, ale okazało się że plastik nie wytrzymuje ostrzału z broni Kosmicznych Komandosów Majora Kupridża :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

No sory, po prostu nie mogę czasem się grzecznie zachować :lol:
Nie lubię sody.
jacekk

Postprzez JeD » 6 kwietnia 2015, 00:11

Każdy ma swoje gusta, jednym się podobają deski LED-owe innym Łyżki, jeszcze innym malagi. Ładny potworek :mrgreen:
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez Whites86 » 6 kwietnia 2015, 11:56

jacekk napisał(a):A co jest złego w tym że oprawa jest płaska? W zasadzie same zalety, bo można użyć obudowy jako radiatora, mniejszy opór boczny czyli mniej podatne na mocny wiatr, no i lekki wygląd.

lekki wygląd ? :D jak dla mnie wygląda to jak oprawa która się rozleciała, i zostałą sama podstawa czy coś, beznadziejnie to wygląda, ale niestety takie czasy że wszystko co szpetne jest "takie nowoczesne"...
Whites86

Postprzez jacekk » 6 kwietnia 2015, 13:05

Whites86 napisał(a):lekki wygląd ? jak dla mnie wygląda to jak oprawa która się rozleciała, i zostałą sama podstawa czy coś, beznadziejnie to wygląda, ale niestety takie czasy że wszystko co szpetne jest "takie nowoczesne"...

No lekki ;) OUSd wygląda jakby ważyła tonę, zwłaszcza jeśłi wisi na niskim i delikatnym słupie to już całkiem widoczne są jej przesadziste wymiary (choć bez klosza mi się akurat podoba :) ). Malaga tak samo, wielka, pękata bania, nie wspominam o OUR700 czy 1000 które wyglądały tak jakby ktoś powiesił wannę na słupie który z nią sprawiał takie wrażenie jakby zaraz miał się przewrócić. A "deski" są jednak znacznie delikatniejsze z wyglądu.

Inna też sprawa, że taka płaska oprawa na betoniaku pasuje jak alufelgi z pakiem gumy do rozklekotanego Poloneza. Ale na nowoczesnym słupie już sytuacja diametralnie się zmienia i pękata oprawa w takim miejscu też nie pasuje.
Nie lubię sody.
jacekk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne