Świetlówka jest zapakowana dodatkowo w pudełku z tektury, przypominającej wytłaczankę do jajek:

Opis:

Świetlówka ma ciepły zapłon, pochodzi z czasów, gdy Philips był jeszcze porządnym producentem

Watt napisał(a):Moja ciocia miała w łazience podobną świetlówkę chyba też z 1998, zdechła w zeszłym roku. Na jej miejscu jest teraz zwyczajny kompakt 23W Osrama
Lampka napisał(a):Gratuluję nabytkuHolenderskie Ambiance można było uświadczyć jeszcze z lipca 1998 roku (potem już tylko polskie), a w międzyczasie już u nas w Polsce, w maju 1998 roku wystartowała równoległa produkcja tych świetlówek. Koniecznie zachowaj kompletne opakowanie. Ciekawe, że udało Ci się uchwycić egzemplarz akurat z tej partii, w Polsce modele Ambiance pojawiły się dopiero w 1998 roku, mimo, że za granicą Philips wprowadził je już w roku 1997, a ich próbne, pierwsze serie, Philips wypuścił już latem 1996 roku (niedostępne wówczas u nas).
Na bocznej ściance powinieneś mieć notatkę z wypisanymi trzema rodzajami świetlówek kompaktowych: Ambiance, Economy i Exterieur. Ta trzecia nazwa odnosiła się do nowej nazwy, jaką od sierpnia '98 roku ochrzczono magnetyczne SL Comfort (czyli jako Exterieur).
Lampka napisał(a):Watt napisał(a):Moja ciocia miała w łazience podobną świetlówkę chyba też z 1998, zdechła w zeszłym roku. Na jej miejscu jest teraz zwyczajny kompakt 23W Osrama
Trzeba ją było załatwić... Zawsze obadałoby się, który to rocznik i inne dane
Watt napisał(a):Ja zobaczyłem tę świetlówkę wśród badziewnych Apollo w tamtym sklepie to nie mogłem się powstrzymać od kupna
MercuryFenix napisał(a):Jaki rarytas ? Powszechne są te świetlówki.
MercuryFenix napisał(a):Jaki rarytas ? Powszechne są te świetlówki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości