Łyżki za przejazdem na ul. Jana Ostroroga nie są miejskie, to własność wojska.
Widzę, że i na Ludwika Kickiego konserwator (FBSerwis S.A.) zamontował 2 sztuki Selenium FG zamiast OUR. Jako nowa spółka nie mają oni żadnych klasyków na podmianę.
Fotki z dzisiejszego mikrozlotu. Nasz kolega z Białegostoku postanowił zobaczyć unikatowe miejsce - ulicę Szwoleżerów, gdzie tak stare klasyki nadal służą ku jasności ulicy. Najpierw ulica Agrykola oświetlana gazowo: a potem już prawdziwy lightingowy smaczek Rzut oka w bok - budynek radcy handlowego węgierskiej ambasady. Do dziś budynek nieużywany: Na dachu ma coś takiego: Z tego co wiem, jest to jedyny taki egzemplarz w Warszawie i jeden z niewielu w Polsce.
Wracamy do oświetlenia ulicznego ulicy Szwoleżerów. Lampary i inne podobne omijamy, by pokazać coś takiego: Teraz coś nowszego, okolice ulicy Świętokrzyskiej Zapalajka (pierwsze kilkadziesiąt sekund światła latarni) Całkiem niedawno Onyx był symbolem nowoczesnej oprawy z bardzo dobrą optyką. Teraz na Świętokrzyskiej są już inne oprawy Niestety w bocznych uliczkach nadal jest soda Skrzyżowania są wyróżniane światłem o zimniejszej barwie - bardzo dobry pomysł!
Coś często w Warszawie następuje zmiana opraw oświetleniowych.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
To jeszcze nie wszystkie kwiaty zostały zmodernizowane na MH? Ja byłem 5 lat temu w WAarszawie, to zaledwie kilka MRów 25 miało zamontowane oprawy MH, na pozostałych były Strady w większości OUS 400, ale było także parę 250 oraz kwadratówek. Strady były już w fatalnym stanie, sczerniałe klosze z brudem w środku, przez co pod kwiatami zbyt jasno nie było, ale jako, że planowana była już modernizacja to nikt się nie przejmował oprawami, które i tak miały już wylecieć.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku