jacekk napisał(a):oskard napisał(a):czy to jakieś mega rzadkie klasyki, czy współczesne?
Raczej współczesne, ja ich po prostu nie potrafię zidentyfikować, wiem tyle że jedna jest nieco prostokątna w widoku z dołu, wydaje się że jest wykonana z tworzywa, a jej dwuczęściowy korpus jest od dołu ciemno szary lub czarny a górna połowa jasno szara, no i jest sodowa, tyle mogę o niej napisać. Znalazłem to jest ACRONSL100 jest na pewno, wisi kilka sztuk na słupach nieco odsuniętych od drogi.
oskard napisał(a):Lipa ma swój wątek (osobny, bądź łączny z całą gminą) w regionach, czy nie? Jeśli nie ma, to mogę założyć i zamieścić kilka najbardziej charakterystycznych obrazków
Chyba nie ma, niestety mam 70km w jedną stronę i w sumie w życiu byłem tam 4 razy![]()
Kończąc off-top o Lipie, daję link do wątku, który przed chwilą utworzyłem

A żeby nie było, że tylko nie na temat sie rozpisuję, daję fotkę w temacie tytułowym wątku.
Warszawa, parking przy Łabiszyńskiej - może samo zestawienie opraw nie jest jakieś szczególnie rzadkie, ale sposób wykonania wysięgnika jest co najmniej zabawny