Ta oprawa znajduje się przy dawnym stadionie KS Brda - obok zburzonej hali, w lesie przy płocie JW. Zdjęcie robiłem telefonem. Nie wiem czy się do niej można dostać z aparatem bo tam jest teren budowy. Myślę, że najlepiej będzie spróbować od ulicy Zaswiat - trzeba skręcić w lewo przed bramą do WT Bydgoszcz.
Kolejny klasyk z Sosnowca, może nie taki rzadki do spotkania, ale zawsze - i na fajnym wysięgniku . Wisi na elewacji kamienicy o adresie Chemiczna 2: Tu szerszy widok: https://www.google.pl/maps/@50.2921281, ... 6656?hl=pl
EDIT: Jednak jak się okazuje, to nie jedyny klasyk w tej okolicy - chwilę po napisaniu tego postu znalazłem to: viewtopic.php?f=16&t=214&p=213719#p213719 Nie wspominam tu o oświetleniu ulicy, a też jest ciekawe - OURW na słupach ŻN. Jest na co patrzeć
trojmiejski napisał(a):Zastanawiałem się co to za model oprawy jest zainstalowany w sali gimnastycznej YMCA w Gdyni, aż Utilizer dostrzegł, że to jest zwykły OBs tyle, że ukryty w specyficznej wnęce sprawiającej wrażenie stanowienia jedności z tym klasykiem żarowym, tu z MIXami: