Kwazor napisał(a):Jak odpali ci HPI po 1.5k godzin pracy bez ids-a to już pokłony biję u mnie z IDS-em odpala z 3-5 sekundowa zwłoką..
Czysta loteria. Czasem odpala sama bez żadnego IDS-a czasem z nim bzyczy kilka minut zanim załapie. Tak samo LRJ, kilka razy odpaliła sama, a kiedy indziej z IDS 4.1 ni w ząb nie może zaskoczyć.
Teraz z innej beczki, wprowadziłem małego moda do mojej OUR125 w wersji z COB ledem 30W. Kombinowałem z kloszami i żaden mi się nie podobał, chodziło o zebrę która generuje oryginalny szklany klosz i dioda COB. Więc wpadłem na zupełnie inny pomysł..
Technologia XXI wieku

dwa kawałki płyty, plus piekarnik i kawałek płyty z poliwęglanu.

Potem z jednej strony wypiaskowane, z drugiej papier ścierny 240 na mokro. Kilka śrub M3, podkładek i 3 rurki dystansowe.

Niech MOC będzie z COB

Z kloszem... Z profilu wygląda jak rtęciówka. Później pomyślałem że gdybym zrobił ten rozpraszacz w formie elipsy było by jeszcze ciekawiej. Ale nie chce mi się psuć następnego kawałka płyty i smrodzić piekarnika płytą OSB.

Tak w "akcji" się prezentuje.

Efekt końcowy uważam za udany, wygląda lepiej, świeci tak samo jasno a prążki znikły poza delikatnym cieniem na wprost. Z tym że jest teraz węższy i znacznie mniej zauważalny, prążki boczne w ogóle znikły i jest równo.
Nie lubię sody.