@Lampka
To pierszego mojego posta dodałem stosowne oświadczenie.
Farel03 napisał(a):Nie. Nie uważam , że to jest 100% bezpieczne , no ale bez jaj . Nie jest to przecież też coś , co zaraz ma kogoś prądem porazić. Pozatym dotykam tego tylko ja , używam tylko ja , więc nikt "niewtajemniczony" tego dotykać nie będzie.
login napisał(a):czyli nie stanał jeszcze w płomieniach i nie spalił połowy domu ?
Farel03 napisał(a):@MercuryFenix
Przełącznik jest 1.5 mera za statecznikiem
Wiem , że nie ma się z czego śmiać. Coś jest odłączony (wyciągnięta wtyczna z przedłużacza). Nigdy nie powiedziałem , że "coś" jest bezawaryjny.
Na tym forum jest dział DIY ,który chętnie przeglądam. Podziwiam estetykę , z jaką KaszeL , czy Whites86 czy lumix26 układają kable w różnych oprawach czy układach. Również Twój ZLM (ten 2 na desce) mi się bardzo podobał. Staram się robić wszystko tak , aby było to jak najlepiej , ale nie zawsze to wychodzi , jak powinno. Pracuję nad estetyką , ale nie przychodzi mi to szybko.
Lampka napisał(a):Tutaj chodzi też o to, że na forum zaglądają ludzie z zewnątrz i potem jak widzą różne pomysły konstrukcyjne to mogą to budować we własnym zakresie. Wtedy jak kogoś porazi, to taka osoba może się odnieść "że znalazła ten pomysł / schemat na forum" i był on w jakiś sposób zatwierdzony przez moderatorów. Niestety dużo osób spoza forumowiczów nie ma nawet podstawowego pojęcia o elektryce i konstruowaniu różnych układów, więc widząc jakiś schemat mogą go bezmyślnie kopiować.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość