Whites86 napisał(a):SL100 napisał(a):Według mnie aż tak daleko nie powinniście zachodzić jak wyłączanie rejestracji
A może przy rejestracji jakieś pytanie testowe typu "Co to jest LRF?" - już od razu po charakterze pisma będzie można rozpoznać czy to ten nasz słynny użyszkodnik czy jakaś normalna osoba
widać kolego nie rozumiesz działań jakie podjeliśmy, nie mamy do czynienia z robotem tylko z dzieciakiem który usilnie prubuje się tu dostać i robić trzode, takie pytanie jak co to jest LRF ominie bez najmniejszego problemu, wylączenie możliwości rejestracji na bliżej nieokreślony czas skutecznie go zniechęci do dalszych prób, na nasze forum rejestruje się średnio jedna osoba na miesiąc czasem żadziej, tymczasowe zablokowanie możliwości rejestracji nie spowoduje większego uszczerbku
dodatkowo planujemy wprowadzenie nowych zabezpieczeń które uchronią nas w przyszłości przed niepowołanymi osobami...
Rozumiem i wiem, że wyeliminować takiego szkodnika jak on jest ciężko, byłem adminem na kilku serwerach gier i wiem, że to nie jest tak łatwo bo
- może mieć zmienne IP - więc banowanie na IP nic nie da (sam posiadam i wykorzystuję często

)
- rejestracja z wielu komputerów - jak w domku nie może to wykorzystuje okazje np. w szkole, u cioci, w kawiarence itp.
- jak się nie uda to zacznie się mścić - DDoS itp. (jedna z najgorszych rzeczy jakie się może trafić i oby tutaj tego nie zastosował - podstawówka lubi się mścić na na prawde debilne sposoby

)
i inne tego typu rzeczy rzeczy
W dodatku nie rejestruję się tutaj na co dzień - tylko raz, w dodatku z 3 lata i temu i nawet nie wiem jak się zmienił moduł rejestracji