Przedstawiam nocne fotki stacji kolejowej Pilawa. Jest to jedna z niewielu niezmodernizowanych stacji, nadal nastawnia jest klasyczna, nadal są pędnie Co prawda semaforów kształtowych już nie ma, ale latarnie przy zwrotnicach i wykolejnicach nadal są po staremu: i widać jak jest ustawiona iglica w angliku perony to oczywiście nieśmiertelna soda w SL100PKP Stacja robi fajne wrażenie, naprawdę warto zobaczyć nocą klasyczną stację z latarniami zwrotnicowymi.
Stacja kolejowa Krobia (wielkopolska). Stacja leży na linii kolejowej nr 14 relacji Leszno - Ostrów Wlkp. (dawny przebieg: Łódź Kaliska - Tuplice - granica państwa). Linia nr 14 na w/w odcinku jest niezektryfikowana, czynna w ruchu pasażerskim i towarowym. Dawniej krzyżowała się tutaj linia nr 366 relacji Miejska Górka - Kościan, która obecnie jest nieczynna. Stacja w znacznej większości oświetlona jest klasycznymi oprawami rtęciowymi. Przeważają ORZ-7 i OURW.
Wyjątkiem jest zmodernizowane oświetlenie peronów, w którym oprawy rtęciowe wymieniono na sodowe SGP-340.
Stacja w całości posiada również klasyczne semafory kształtowe oraz kształtowe tarcze manewrowe.
Sygnalizacja kształtowa, do tego klasyczne latarnie zwrotnicowe - jejku jak ja dawno tego nie widziałem! To jedno z niewielu miejsc, gdzie gdyby podjechał Ty2 albo Ol49 z bipami to byłoby jak za bardzo dawnych czasów. Fociłem stację Pilawa, a jak wiadomo niebawem będzie zmodernizowana. Wylecą angliki, nowe rozjazdy będą zrobione na wyższą prędkość. Po latarniach od zwrotnic pozostaną jedynie wspomnienia i zdjęcia.