wsadz jakiegos peninga i oświetl jakis teren

Whites86 napisał(a):odnowiona fantastyczniechociaz odblysnik potraktowalbym jeszcze chromsprejem
![]()
wsadz jakiegos peninga i oświetl jakis terenchcialbym zobaczyc jak daje
Robbert90 napisał(a):Gratuluję nabytku fajnego nabytku ! Mam identyczną łyżkę, tylko że, wyprodukowaną przez Mesko z roku 1963. Gratuluję też udanej renowacji tej niezwykłej oprawy
rtęciówka napisał(a):Tabliczka znamionowa po usunięciu farby zdradziła dwie informacje:
Po lewej zapewne numer fabryczny: 5808
Po prawej rok produkcji który już niestety taki czytelny nie jest... Pierwsza cyferka to 6 a co do drugiej nie jestem pewien, chociaż wiadomo że to lata sześćdziesiąte![]()
Ja sądzę że tam mogły być liczby 6 więc 1966, 5 więc 1965 lub najmniej prawdopodobne -takie mniejsze 0 więc 1960 ale to raczej odpada. Na którą cyferkę stawiacie?
Tabliczka znamionowa pewnie była malowana na czarno z białą czcionką i zostawionymi prostokątami na wybicie numerów, niestety z farby nic już nie zostało
rtęciówka napisał(a):Też podejrzewam że jest z A20 ale pewności nie mamA jeśli chodzi o opłakany stan to już za kilka dni będzie w niemal fabrycznym
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość