W latach 80 co prawda zagościły Strady i kwadratówki i w mniejszym stopniu serie próbne, ale do 1999r było sporo opraw rtęciowych. Od 2połowy lat 80 wkręcano do nich sodówki penninga, np na ulicach Wróblewskiego, w OURW 250 i2250, oraz na ul Olszewskiego w łyżkach. Na olszewskiego było też kilka kwadratówek.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
neon44 napisał(a):Cieszynku kiedy zdjęcia z Wrocławia
Sorry Zapodaję powolutku, porcjami, proszę o cierpliwość i wyrozumiałość. Miałem kłopot z odnalezieniem fotek z Mierniczej - okazało się że skopiowałem je z aparatu w zupełnie inne, przypadkowe miejsce, i dopiero dzis je odnalazłem. A chciałem wszystkie zdjęcia prezentować wg kolejności, z jaką zwiedzałem Wrocław
Dziś ulica Miernicza. Słynna z kręconych tam filmów. Byłem więc nakręcony, jak tam wchodziłem, juz widziałem to morze ORZ-1 ...
Tymczasem, tam ani smród po ORZ-1 nie pozostał, windki korbowej tez ani śladu
Witam Orjentuje sie ktoś może: na starym Moscie Warszawskim we Wrocławiu były chyba łyżki? wie ktos może ,może jeszcze są? Ciekawe ,czy sklonczone sa juz nowe mkosty Warszawskie.......... . Gdyby kogoś interesowało: http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 55&page=14
Nie pamiętam, ale na moście Pokoju były półkwiaty z 3ma OURW2250. Świeciły w nich niekiedy WLSP. W 1999r zmieniono je na SGSy 204.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Tak mi się nie spodobała ta soda na wrocławskim rynku, że w nocy, cichaczem, gdy wszyscy spali, pozamieniałem im lampy sodowe na rtęciowe
Oto jaki to dało efekt! Dobrze, że mnie nikt nie złapał, pewnie by mnie przywiązali do zabytkowego pręgierza PS. tych rtęciówek nie wykręciłem, zostały tam!