KaszeL napisał(a):Beton bez pomiarów to możemy sobie gdybać. Po pierwsze zmierz napięcie jakie dochodzi do UPSa po drugiej stronie kabli rozruchowych podczas pracy. Po drugie zmierz napięcie za UPSem podczas pracy i obciążenia - tylko koniecznie jakimś miernikiem TrueRMS. Jeszcze lepiej by było, jak być dodatkowo zmierzył prądy, ale to domyślam się będzie już wyjątkowo trudne. Bez takich pomiarów na prawdę niewiele można wymyślić
daylight napisał(a):Beton napisał(a):A co do przebiegu, to zobacz sobie poprzednie strony wątku, ten UPS daje sinus, nie idealny, ale jednak
Nie doszukałem się co prawda, ale ok.
daylight napisał(a):Ale doszukałem się:... jak się przesadzi z gazem i wzrośnie nagle podczas pracy napięcie na klemach, oprawa potrafi zgasnąć.
Regulator napięcia alternatora.
Beton napisał(a):daylight napisał(a):Regulator napięcia alternatora.
Czyli? Co z nim?
matit1 napisał(a):Nie pamiętam dokładnie( i nie mogłem znaleźć) ale ten UPS ma zabezpieczenie na wejściu zasilania z aku tzn. tak jak wyłącza się przy napięciu poniżej 10,5V tak i wyłącza się przy napięciu powyżej 16 albo 18V ale chyba raczej 18V.
matit1 napisał(a):Ten UPS daje trapez na wyjściu czy tam sinusoida aproksymowana. Na 9 stronie tego wątku jest przebieg na oscyloskopie.
Beton napisał(a):Mam jeszcze pytanie odnośnie mojego UPS-a: czy ktoś z forum, kto posiada tego UPS-a (matit?) zauważył,czy nie posiada on czegoś takiego jak tutaj, czyli rezystora odpowiadającego za wyłączenie po pewnym czasie?
http://majsterkowo.pl/przetwornica-12-2 ... power-600/
Whites86 napisał(a):
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości