MRP200 napisał(a):No Ja zapatruję się w tani agregat, do używania w terenie. Wiadomo w jakim celu. W okolicy jest kilka nieczynnych opraw, które warto byłoby odpalić. A zakładam wariant, że czasami sam będę musiał agregat donieść do celu.
Sam silnik dwusuwowy mnie nie przeraża. W końcu miałem motorower Komar2, więc wiem co to jest paliwo tzw. mieszanka.
właśnie zauważyłem po Twoim poście że nie darzysz tych silników zaufaniem, mogę Cie zapewnić że w tym przypadku do odpalania czegoś na krótką mete są super, jedyne co trzeba pilnować to odpowiednio rozrobiona mieszanka, gdy oleju będzie za dużo będzie miał problemy z zapłonem a gdy odpali będzie strasznie kopcił, gdy oleju za mało może się szybko zatrzeć, ale ogólnie jego budowa jest prosta jak budowa cepa, ja się właśnie ciesze z tego faktu że to dwusuw , bo przynajmniej jego budowa jest prostsza, waga i gabaryty mniejsze, jego waga to 12 kilo, to najmniejszy spalinowy agregat tego typu, jest mobilny, mogę z nim chodzić gdzie chce i ile chce nie męcząc się, a olej do mieszanki jak i pojemnik do rozrabiania można dostać w każdym sklepie budowlanym
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam